Abonnementsartikel

Nedrivningsvirksomheden J. Jensen har ambitioner om at levere forskellige typer af fodboldbaner lige fra den traditionelle græsbane til hybridbaner.

J. Jensen kaster sig over nye græsgange. Bogstaveligt talt.

Virksomheden har ambitioner om at levere totalløsninger og entrepriser fra ide til færdigt anlæg med alt fra anlæggelse af bane med varme, dræn, sprinkleranlæg til opsætning af LED-lys, hegn, bænke og elektronik, om det er til miniputterne eller nogle af landets bedste Superliga-hold. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brøndbys træningsanlæg

Senest har J. Jensen stået for etableringen af Brøndby IF's nye træningsanlæg, hvor der er anlagt en hybridbane. Den sikrer ifølge J. Jensen, at spillerne træner og spiller kampe på det samme underlag, og har gode vilkår året rundt. J. Jensen Foldboldbaner har udført banen som en totalentreprise, hvor banen er indhegnet og har en nedgravet vandtank, der sikrer en miljørigtig vanding af banen.

- Danmark er en stærk fodboldnation. Ikke kun på professionelt plan, men også ude i landets kommuner og idrætsforeninger, hvor hundredvis af mænd og kvinder hver dag spiller og træner. Vores ambition er at tilbyde typer af fodboldbaner helt fra den traditionelle græsbane til den mest moderne hybridbane for breddeidrætten til de topprofessionelle, og vi vil være dem herhjemme og i Norden, der leverer den bedste totalentreprise, fortæller Kim Østergaard, der er direktør i J. Jensen Fodboldbaner.

Med omtanke for miljøet

Foruden baneprojektet i Brøndby har J. Jensen Foldboldbaner også andre projekter på trapperne. J. Jensen Fodboldbaner eksperimenterer blandt andet med at udvikle endnu mere slidstærke og miljørigtige baner til kommunale anlæg, hvor flere hold jævnligt træner på de samme baner. Mere slidstærke baner øger ifølge J. Jensen antallet af spilletimer uden reparationer, og giver derved en lang levetid.

- Vi har længe eksperimenteret med nye typer af græssammensætninger som et alternativ til de mange kunstgræsbaner, der findes rundt om i Danmark. Vedligeholdelsesomkostningerne er et vigtigt parameter med fodboldbaner, og så vælger mange på fejlagtigt grundlag kunstgræsbanen til. Problemet med mange af de traditionelle kunststofsbaner er, at de, udover at være dyre at vedligeholde, efterlader tonsvis af mikroplast i naturen, fordi man for eksempel bruger brugte gummidæk som fyld. Det er ikke hensigtsmæssigt, og derfor arbejder vi med nye alternativer, der gavner fodbolden og miljøet mange år ud i fremtiden, fortæller Kim Østergaard.