Abonnementsartikel

Der er sat en analyse i gang, som skal undersøge muligheden for en fast forbindelse over Øresund mellem Helsingør og Helsingborg.

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet og de svenske myndigheder har igangsat en indledende strategisk analyse af en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg. Vejdirektoratet sammen med Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen og det svenske Trafikverket er i gang med at undersøge muligheden for en brugerbetalt fast forbindelse mellem de to byer.

HH-forbindelsen skal undersøges både som en ren vejforbindelse og en kombineret vej- og baneforbindelse for persontog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udgangspunktet for analysens studie er, at en fast HH-forbindelse skal finansieres af brugerne. Der har i årtier været diskuteret en Ring 5 rundt om København, men den er ikke en forudsætning for en fast HH-forbindelse og indgår ikke i projektet.

Analysen skal blandt andet indeholde et forslag til linjeføringer, en vurdering af behovet for udbygningen af vejinfrastruktur på dansk og svensk side, beregninger af konsekvenserne for person- og godstrafik på ren vejforbindelse samt beregninger af samfundsøkonomien i projektet.

Derudover skal der laves beregninger af brugerfinansiering for både en ren vejforbindelse og en kombineret vej- og baneforbindelse for persontog samt pris for en HH-vejforbindelse og togforbindelse for persontrafik.

Budgettet for den strategiske analyse er 17,3 millioner kroner, hvoraf de 7,3 millioner gives som tilskud fra EU. Arbejdet sættes i gang 1. juli 2018 og forventes afsluttet ultimo 2020.