Abonnementsartikel

Den engelske producent af entreprenørmaskiner bygger en ny kabinefabrik til 50 millioner engelske pund.

JCB vil fordoble produktionen af kabiner til virksomhedens maskiner.

Arbejdet på den godt 32.000 kvadratmeter store fabrik til JCB Cab Systems er gået i gang. Fabrikken bliver placeret ved siden af to andre JCB-fabrikker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye højteknologiske kabinefabrik vil få en produktionskapacitet på omkring 100.000 kabiner om året. Produktionslinjen vil blive computerstyret, malesektionen vil være fuldautomatisk og svejsningen står robotter for. Alligevel vil fabrikken skabe mere end 200 nye job i 2022, lyder det fra JCB i en pressemeddelelse.

Fabrikken vil koste 50 millioner pund at opføre. Det svarer til mere end 415 millioner kroner i skrivende stund.

Produktion på hjemmebanen

JCB's administrerende direktør, Graeme Macdonald, holder ikke tilbage med armbevægelserne i forbindelse med den nye fabrik.

- Denne fabrik vil blive den mest avancerede og produktive kabinefabrik i verden, og den vil bringer endnu højere niveauer af effektivitet til forretningen. Investeringen er en af de største i virksomhedens historie og understreger vores engagement i at producere i Storbritannien og vores hjemstavn, Staffordshire, siger Graeme Macdonald.

JCB Cab Systems beskæftiger i øjeblikket mere end 400 medarbejdere. Dermed vil man fordoble produktionen af kabiner med en forøgelse af medarbejderstaben på cirka 50 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye fabrik er planlagt til at åbne i sommeren 2019.