Abonnementsartikel

Det er endnu uvist, hvorfor omkring 100 meter af motorvejsbroen i Genova styrtede sammen.

Da Morandi motorvejsbroen i går omkring 11.30 styrtede sammen, tog den adskillige biler med sig i faldet. Omkring et 100 meter langt stykke af broen styrtede cirka 45 meter ned over noget bebyggelse og en jernbane.

Ifølge det italienske medie Ansa, er det seneste tabstal på 35 personer. Årsagen kendes ikke endnu, men kraftigt uvejr med massive mængder regn ramte området omkring sammenstyrtningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er rapporteret et lynnedslag i broen umiddelbart før sammenstyrtningen, skriver DR. Det er dog ikke bekræftet af myndighederne.

Kritik af vedligeholdelse

Den italienske vicetransportminister Edoardo Rixi kritiserer infrastruktur-myndighederne, Autostrade per l'Italia. De er ansvarlige for vedligeholdelse af omkring 3000 kilometer vejnet i det nordlige og centrale Italien. Blandt andet det stykke af motorvejen A10, hvor den sammenstyrtede bro stod, skriver DR.

Ifølge lokale medier, er der brækket murbrokker af broen de seneste dage, hvor det har regnet kraftigt. Det afviser Autostrade per l'Italia. De oplyser desuden, at broen gennemgik en omfattende renovering i 2016.