Abonnementsartikel

Lettere at styre maskinparken med kun et mærke, vurderer RGS Nordics produktionschef.

Hos miljøvirksomheden RGS Nordic har man skiftet kurs og holder sig til et enkelt mærke, når det kommer til indkøb af entreprenørmaskiner.

- Inden for det seneste par år har vi købt omkring 40 nye Liebherr-maskiner, efter at vi tidligere kørte med mange forskellige mærker. Vi har en idé om, at vi nemmere kan styre maskinparken effektivt og få gode aftaler med leverandøren, når vi holder os til ét mærke. Nu har Johs. Møllers Maskiner som dansk importør bevist, at firmaet kan levere det, vi skal bruge. Og maskinerne har bevist, at de kan det, de skal. Så nu har vi flyttet fokus til, hvordan vi bliver serviceret, siger produktchef Jesper Hansen, RGS Nordic.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Senest har RGS Nordic købt fire ens Liebherr L 576 XPower gummihjulslæssere. To af dem kører nu på selskabets store anlæg på Selinevej på Amager, hvor langt hovedparten af de mange Liebherr-maskiner arbejder. En af de nye er stationeret på RGS Nordics anlæg i Herlufmagle, og en er kommet til Kolding.

Vi har en idé om, at vi nemmere kan styre maskinparken effektivt og få gode aftaler med leverandøren, når vi holder os til ét mærke.

Produktchef Jesper Hansen

RGS Nordic

Lavere brændstofforbrug

Jens Rasmussen er afdelingsleder for Kolding-afdelingen, som er RGS Nordics største anlæg i Jylland. Menuen står på affaldssortering i store mængder samt jordbehandling, lige som det også foregår på hovedafdelingen på Amager.

- Det er Per Pilegaard, der har fået den nye Liebherr L 576 XPower at køre i. Den seneste halve snes år har han ellers kørt gummiged af et andet mærke. Men han er ovenud tilfreds med skiftet. Efter to dage i den nye maskine kunne han konstatere, at den har et væsentligt lavere brændstofforbrug, end hans tidligere maskine. Den er faktisk en dejlig stor gummiged, som fint når op i bilerne og læsser, og som laver det, den skal, siger Jens Rasmussen.

Foruden L 576 XPower-læsseren, har RGS Nordic også en anden Liebherr-maskine på pladsen i Kolding. Nemlig en LH 22 materialehåndteringsmaskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vejesystem vejer tungt

To af de fire nye L 576 XPower gummihjulslæssere er leveret med integreret vejesystem, som produktionschef Jesper Hansen har store forventninger til.

- Maskinførerne er glade for Liebherr-systemet, og det kommer helt sikkert med i betragtning til kommende maskiner. Vi er naturligvis også glade for Liebherrs lange serviceintervaller. De er faktisk dobbelt så lange som flere af konkurrenterne kan præstere, siger han.

De positive toner glæder naturligvis salgschef Michael Jørgensen hos Johs. Møllers Maskiner.

- Der går 1000 timer imellem service på læssemaskinerne. Serviceintervallerne på motorerne er 2000 timer. Det betyder jo, at der ikke er mange stilstandstimer for RGS Nordic og andre firmaer, der kører med Liebherr. Maskinerne har ingen partikelfilter, men nøjes med AdBlue, forklarer salgschefen og tilføjer:

- Det integrerede vejesystem er Liebherrs eget, og dermed slipper maskinføreren for flere skærme i kabinen. Vejefunktionerne er med i standardskærmen. Systemet er meget præcist og samtidig nemt og logisk. Maskinføreren taster den ønskede vægt ind, hvorefter systemet tæller ned i takt med læsningen af bilen. Den sidste skovlfuld kan drysses roligt af, indtil den helt præcise vægt er nået. Prisen for Liebherr-vejesystemet er i øvrigt den samme som for andre vejesystemer, der skal eftermonteres, fortæller salgschef Michael Jørgensen hos Johs. Møllers Maskiner.