Abonnementsartikel

Moba har næsten 50 år på bagen, men maskinstyringsvirksomheden er stadig en ny spille på det danske marked.

Da det tyske familiefirma Moba etablerede sig i Danmark, var det med Jesper Lindskov som salgschef og den lige så erfarne tekniker Steen Pedersen som servicechef. De spillede begge en central rolle i opbygningen af MikroFyn, som Jesper Lindskovs far stod bag, og senere Scanlaser.

Moba kalder deres etablering i Danmark en succes. De er i gang med en ekspansion i Danmark, hvor der løbende bliver ansat flere medarbejdere, og en række landmålere er certificeret som faste samarbejdspartnere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Moba har internationalt sin store styrke i asfaltindustrien, men i Danmark og det øvrige Nordeuropa satses i høj grad på systemer til jordflytning, og graveløsningen er solgt til mange danske entreprenører. Moba har også systemer til dozere og gradere samt naturligvis asfaltudlæggere og landmålere. Desuden producerer Moba vejeudstyr til læssemaskiner.

- Det har været en vigtig opgave for Steen og mig at få Mobas produkter tilpasset det danske marked og få skabt løsninger med danske menuer. Det har der været god forståelse for hos den tyske ledelse, som i det hele taget virker meget lyttende og forstående, siger Jesper Lindskov.

- De forstår også, at danske entreprenører skal mødes i øjenhøjde. Vi har oftest dialogen med føreren i kabinen, selv om det måske er en anden, der beslutter og betaler. Det vigtigste er, at systemerne fungerer i praksis og er lette at bruge, og det lægger vi meget vægt på, siger Jesper Lindskov.

Moba har datterselskaber i en række større lande udenfor Europa og i de fleste lande i Europa. Flere datterselskaber er på vej, fordi Moba ønsker selv at stå for salg og service.