Abonnementsartikel

Havneoprensning og kystsikring. Regeringen afsætter penge til job ved vandet.

Da regeringen fremlagde sit bud på finansloven for 2019 torsdag formiddag, var der to gode nyheder at komme efter, hvis man holder af at sidde ved styrepinden i en minilæsser eller andre motoriserede arbejdsredskaber.

Kystbeskyttelse lader nemlig til at være en mærkesag, og der er regeringen vil styrke kystbeskyttelsesindsatsen på den jyske vestkyst gennem de kommende fællesaftaler ved Lodbjerg-Nymindegab, Blåvand, Lønstrup og Skagen. Der afsættes 115 millioner kroner i 2019 til at forlænge de eksisterende fællesaftaler fra 2014-2018 og til at gennemføre VVM-undersøgelser af de kommende fællesaftaler. Derefter afsættes 185 millioner kroner årligt i perioden 2020-2024 til nye fællesaftaler. Midlerne går til en genopbygning af kysten på de strækninger, som er omfattet af fællesaftalerne. Samlet set afsættes der 1,1 milliarder kroner frem mod 2024 til indsatsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også til havne

Og regeringen har i den grad blikket vendt mod vandet. Man ønsker nemlig også at styrke farbarheden i danske havne og sejlløb, hvor man blandt andet vil prioritere oprensning med mere i og ved Esbjerg Havn samt i øvrige indsejlinger, bassiner og sejlløb med statslige forpligtelser, herunder Lynæs Renden. Desuden styrkes opmålingsindsatsen i de statslige indsejlinger, sejlløb og bassiner.

Der afsættes sammenlagt 73 millioner kroner. I snit små 18.5 millioner kroner årligt fra 2019 til 2022.