Abonnementsartikel

Fra bullen finger til trykte ribben. Arbejdet med nedtagning af forskalling i det sydsjællandske gik ikke problemfrit.

Ved siden af det, der engang var Rampen i Næstved, ligger i dag en ny bro over banen. Og her oplevede man natten til lørdag en arbejdsulykke, der sendte en arbejdende brobisse en tur på skadestuen. Det skriver dagbladet Sjællandske.

- Det var ikke noget. Han kom på skadestuen og var tilbage efter to timer, udtaler byggeleder Ole Specht fra Banedanmark og siger, at manden fik en bullen finger og siden fortsatte arbejdet ved godt mod.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ved ikke, hvordan det kunne ske, understreger han.

Historie med flere vinkler

Ifølge Arbejdstilsynet har den skadelidte dog ikke fået en bullen finger, men i stedet et tryk på sine ribben. Han var tilbage på job samme dag, og de tilsynsførende talte med ham på byggepladsen.

Arbejdstilsynet skriver i en mail til Sjællandske, at man har givet virksomheden MTH en afgørelse uden handlepligt, fordi arbejdet med nedtagning af forskalningsdæk ikke skete sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt.

Når det er en afgørelse uden handlepligt, er det, fordi MTH allerede havde opgivet den først planlagte metode og nu arbejdede videre med en anden og mere sikker metode.

Efterfølgende erkender byggeleder Ole Specht, at manden fik trykket ribbenene. Han kan ikke forklarer, hvorfor han kaldte det en bullen finger. Han kalder episoden for: Ikke noget særligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årsagen til ulykken er stadig ukendt.