Abonnementsartikel

Materielstyrings-app fra Garant Udlejning indgår stor aftale med Solar - startskud til massiv vækst i skyen.

Danmarks største installationsvirksomhed Kemp & Lauritzen har netop valgt at gå nye veje, når det kommer til montørernes værktøj.

De har nemlig tømt deres lagre for værktøj og materiel og fremover bliver det stillet til rådighed via Solar og deres partner Garant Udlejning og med materielstyrings-appen NetHire som den digitale platform.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det giver håndværkere, projektledere og byggeformænd hos Kemp & Lauritzen mulighed for at bestille værktøj og materiel via NetHire-appen og få det leveret på byggepladsen.

- Det her betyder, at vi kan bruge vores tid og kompetencer endnu bedre ude hos vores kunder. Vi sparer vores medarbejdere for en masse spildtid, når der skal skaffes nyt værktøj og når værktøjet går i stykker. Det er en kæmpe fordel for vores kunder, der får mere værdi ud af vores teknikere, siger René Lund Rasmussen, direktør for Teknikhuse, Kemp & Lauritzen.

Klar til sky-kig

Nethire er ejet og udviklet af folkene bag Garant Udlejning og har i mange år leveret materielstyring til virksomheder som Johannes Fog, Brødrene Dahl, Solar og STARK. NetHire er netop blevet nomineret som Årets EY Entreprenør i kategorien Start-up

- Nu har vi koblet en cloud-baseret version på, hvilket betyder, at eksempelvis medarbejderne hos Kemp & Lauritzen med et greb i lommen kan booke materiel og værktøj og få det leveret med NetHire appen. Solar og Kemp & Lauritzen er de første, der i stor skala bruger deleskyen, og der er nu skabt kæmpe interesse hos endnu flere virksomheder, forklarer adm. direktør hos NetHire Steffen Meyer.

Johannes Fog, Brødrene Dahl, Stark og entreprenørvirksomheden Juul & Nielsen bruger allerede NetHire til materielstyring, men har endnu ikke lagt deres udlejningsgrej ud i Nethires værktøjssky, hvor alle med en smartphone og adgang til NetHire kan booke grej. Men med Solar i front forventer direktøren, at andre hurtigt følger efter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er selvfølgelig nogle organisatoriske og teknologiske snitflader, som skal gøres klar, før man som landsdækkende virksomhed kan åbne op for en delesky, hvor man tillader andre virksomheder at booke ens værktøj og maskiner. Men når det er sagt, så oplever vi en utrolig interesse blandt både gamle og nye samarbejdspartnere. For alle ved, at det peger i den retning. Det handler bare om, hvornår man er klar til at tage skridtet, fortæller Steffen Meyer.

For det andet vil byggebranchen opbygge en kæmpe delesky for materiel, der spreder sig endnu mere til grossister, materieludlejere samt virksomheder, der lægger deres eget grej ud på NetHire skyen. Det betyder bl.a., at håndværkerne i fremtiden kan booke et stykke værktøj i den anden ende af landet hos sin lokale udlejer.