Abonnementsartikel

Pon Equipment har ikke satset meget på asfaltmaskiner, men det laver man om på nu.

Maskinerne fra Pon Equipment behøver ikke nogen videre præsentation. Caterpillar er verdens største producent af entreprenørmaskiner målt på omsætning. Også på vores hjemlige breddegrader er CAT-logoet almindeligt at se på gravemaskiner, gummihjulslæssere, dozere og mange andre typer maskiner.

Men inden for asfaltsegmentet er Cat-maskinerne knapt så udbredte. Det vil de lave om på hos den danske Cat-importør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mads Pontoppidan er produktspecialist hos Pon Equipment, hvor han har været siden januar. Han har ansvaret for gummihjulslæssere og dumpere, men asfaltsegmentet er også med i hans ansvarsområde.

Vi har nogle unikke ting på vores små udlæggere, som vi vil fremhæve os på.

Produktspecialist Mads Pontoppidan

Pon Equipment

- Jeg har haft meget fokus på paving. Det handler især om at komme ud og forklare, at vi også kan levere på det her område, siger Mads Pontoppidan, som forsøger at få åbnet døren hos de udførende i asfaltbranchen.

De små skiller sig ud

Ifølge Mads Pontoppidan, har man hos Pon oplevet en efterspørgsel fra nogen i asfaltbranchen. Ønsket skulle være flere spillere på markedet for asfaltmaskiner.

Pon har valgt ikke at kaste sig ud på hele parolen af maskiner på én gang. Selvom det er muligt at få asfaltudlæggere i mange størrelser med CAT stående på siden, har Pon valgt at fokusere på de små asfaltudlæggere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har nogle unikke ting på vores små udlæggere, som vi vil fremhæve os på, siger Mads Pontoppidan.

Det gjorde udfaldet på en handel med Munck Asfalt, som for nyligt investerede i en lille asfaltudlægger fra Caterpillar.

- Vores AP255e kan udlægge asfalt mellem 500-3400 millimeter. Den skiller sig ud ved at kunne lægge asfalt ud på højre side af maskinen. Det gør, at man kan køre på en vej og lægge nyt asfalt ved siden af. Det er en fordel, hvis man skal lægge asfalt et sted, hvor maskine ikke kan være, at man så kan køre på et stabilt underlag ved siden af, siger Mads Pontoppidan.

Asfaltudlæggeren har en normal udlægningsbredde på 1400-2600 millimeter. Men med reduktionsplader kan bredden komme ned på en halv meter, ligesom man kan udvide bredden. Dét og udlægningen på højre side fik handlen i hus, er vurderingen fra Mads Pontoppidan.

En anden udlægger, som Pon selv tror på vil kunne ramme et marked, er deres AP355f med en udlægningsbredde på 1750-4600 millimeter. Her er det undervognen, den såkaldte Mobil-Trac, der skiller sig ud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den har en god kørehastighed og et selvopstrammende gummibånd i stedet for en almindelig stålundervogn. Det gør maskinen mere stabil, hvis man kører over et hump, siger Mads Pontoppidan.

Der er ikke en egentlig målsætning endnu på, hvor stor en luns af markedet Pon vil æde sig ind på.

- Vi tager udgangspunkt i de mindre asfaltudlæggere, og så tager vi den derfra, siger Mads Pontoppidan.