Abonnementsartikel

Vejdirektoratets udbygning af Østjyske Motorvej mellem Skanderborg S og Aarhus S er færdig for denne omgang.

Tirsdag morgen 25. september kunne trafikanter og pendlere langs den østjyske motorvej E45 boltre sig i tre spor i nordgående retning mellem Skanderborg og Aarhus.

Udbygningen af den jyske rygrad fra fire til seks spor gik i gang i januar, og entreprenøren har de seneste måneder arbejdet på højtryk med at færdiggøre udbygningen på den vigtige "nord-til-syd-transportkorridor".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hastigheden bliver 130 kilometer i timen på strækningen frem til Aarhus S. Om et par uger følger de tre spor i sydgående retning.

- Nu er vi snart i mål med udbygningen af E45, og det er gået stærkt. Normalt tager det et par år at udbygge en motorvej af nogenlunde samme længde, men på denne strækning har vi været begunstiget med en bred midterrabat, som har betydet, at vi har kunnet udbygge motorvejen på rekordtid, siger projektleder i Vejdirektoratet, Robin Højen Madsen, og fortsætter:

- Trafikanterne får det ekstra spor i nordgående retning nu, men må vente endnu et par uger på det ekstra spor i sydgående retning. Trafikanterne har de ekstra spor til låns, indtil asfaltsæsonen går i gang i foråret 2019. Så kommer vi tilbage på motorvejen for at lægge det sidste slidlag, så kørekomforten også bliver god. Men foreløbigt kan trafikanterne nyde den ekstra plads på motorvejen.

Slidlaget på strækningen lægges først i 2019.