Abonnementsartikel

Wirtgen forsøgte sig med en demo med flere forskellige maskiner. Det gav pote med over 200 ton solgte enheder.

Det tynger voldsomt, når der handles knusere og sorterere fra den tyske producent Kleemann. Både rent vægtmæssigt, men også på kassestrimlen og på de professionelle fagfolks selvforståelse. Og der blev i den grad trykket i bund, da Wirtgen Denmark rykkede ind hos Roskilde Sten & Grus til fire dages demonstrationsarrangement med Kleemann-maskineri i hovedrollerne.

- Det er første gang, vi har forsøgt os med sådan en demo af flere anlæg i en grusgrav. Men næppe sidste. På forhånd havde vi sat næsen op efter om muligt at sælge en af maskinerne. Det ville øjeblikkelig stemple det store arrangement som en succes. Vi solgte fire maskiner. Og så i realiteten yderligere en, men den var stort set aftalt med køberen på forhånd, fortæller Wirtgen Denmarks administrerende direktør, Jens-Ove Mortensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kleemann er en del af hele den store Wirtgen-familie af tyske fabrikker, der producerer tungt, kraftigt og solidt grej både til råstofbranchen og til alle grene af asfaltsektoren. Maskinerne produceres på Kleemann-fabrikkens 150.000 kvadratmeter store produktionsanlæg i Göppingen et lille halvt hundrede kilometer øst for Stuttgart.

200 ton maskiner

Præsentationen i grusgraven hos Roskilde Sten & Grus kom til at omfatte lige godt og vel 200 ton fordelt på fem Kleemann-maskiner. Fokus var på et trekløver bestående af kæbeknuseren MC 110 Z, kegleknuseren MCO 9 S og sorteringsanlægget MS 953.

- Der var tale om de sidste nye modeller fra Kleemann. Blandt andet med den funklende nye EVO-sigte, som vi har ventet på. Oprindelig ville vi have lavet demo-arrangementet i juni, men dengang var fabrikken simpelthen ikke klar med MS 953 EVO-sortereren. Den er først kommet nu, og dermed kunne vi præsentere en maskine, hvor malingen lige netop var blevet tør, siger Jens-Ove Mortensen.

Også de to knusere, kæbeknuseren MC 110 Z EVO og kegleknuseren MCO 9 EVO, er 2018-modeller med nye og forbedrede optioner.

Nyt sigte-program

- Kleemann har lanceret et helt nyt sigte-program, som består af MS 702, MS 703, MS 952 og MS 953. To af sortererne kommer først i slutningen af oktober. I Roskilde kunne vi vise både tredækkermaskinen MS 953 med 9,5 kvadratmeter sold og MS 702, som har to dæk og et sold på syv kvadratmeter, forklarer Wirtgen Denmark-direktør Jens-Ove Mortensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mobilsortereren Kleemann MS 953 har en kapacitet på op til 500 ton i timen, afhængig af materialetype. Der er plads til otte kubikmeter i tragten, som i øvrigt åbner i materialets flowretning. Det sikrer et optimalt materialeflow. Soldet er 1550 gange 6100 mm. Det godt 36 ton tunge anlæg har en transportlænge på 18,6 meter, 3,2 meter i bredden og en transporthøjde på 3,4 meter.

Den barske kæbeknuser MC 110 Z fra Kleemanns nye EVO-generation har indløbsåbning på 1100 gange 700 mm. Der er plads til fire kubikmeter i tragten, men mulighed for at udvide til den dobbelte mængde. Kapaciteten er op til 330 ton i timen. Der er 333 hk i motorrummet, og knuseren har en transportvægt på 40 ton.

Knusende letvægter

Kegle-fætteren Kleemann MCO 9 S EVO er en letvægter på blot 32,5 ton, som bliver til 40 ton, hvis der også skal sigte med. Den lave totalvægt gør knuseranlægget nemt at flytte med blokvogn, og Kleemann-teknikerne har sørget for, at alle komponenter kan forblive på anlægget under transport. Det giver store fordele i kort opsætningstid og større fleksibilitet.

Kegleknuserens kapacitet er op til 245 ton materialer i timen. Tragten kan udvides fra standarden på 6,5 til 7,5 kubikmeter. 388 hk sørger for rigeligt med kræfter til knuseopgaverne.

Alle tre nye Kleemann-maskiner blev solgt ved demo-arrangementet ved Roskilde. Det samme gjorde en brugt 50 tons Kleemann Mobirex MR 130 kæbeknuser, som havde taget turen med til grusgraven uden for domkirkebyen. Den kom ikke med hjem til Taulov, men blev kørt direkte til en køber efter demo-arrangementet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Wirtgen Denmark benyttede også lejligheden til at præsentere den nye dobbeltdækker MS 702 EVO-sorterer med sold på 1550 gange 4500 mm, som kan fødes med op til 350 ton i timen.