Abonnementsartikel

Engcon har sammen med Trimble udviklet en funktion, der gør, at redskabet automatisk holder den rette hældning.

Trimble og Engcon har i mange år arbejdet på at integrere og drage fordel af hinandens produkter og egenskaber. De seneste år har kunderne kunnet anvende Engcons Positioning System (ePS) sammen med Trimbles maskinstyringssystem Earthworks. Det har betydet, at føreren bliver vejledt, samtidig med at skovlens nøjagtige position vises på skærmen i kabinen.

Nu tager virksomhederne næste skridt i samarbejdet, ved at Trimble nu tilbyder automatisk tiltfunktion på Engcons tiltrotatorer i kombination med deres maskinstyringssytem Earthworks.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Markedets krav til produktivitet, effektivitet og automatisering i entreprenørbranchen er stigende, og ved at kombinere både tiltrotator og maskinstyringssystem i en automatisk tiltfunktion vil vi ikke kun opleve en effekt på markedets ønsker, men også større komfort for maskinoperatørerne, siger Fredrik Eklind, product manager hos Trimble.

Integration af DC2 skaber nye muligheder

En anden funktion, som kunden får med kombinationen af Engcon og Trimble, er, at Engcons styresystem DC2 vil kunne downloades direkte på Trimbles android-skærm via Trimble App Central. Det betyder, at man kan få fjernsupport direkte via Trimble-skærmen og maskinstyringssystemets internetforbindelse.

- Dette er et stort skridt i retning af at blive uafhængig af platform, og Trimble har været meget lydhøre i udviklingsarbejdet, siger Peter Huczkowsky, udviklingsansvarlig for Engcons styresystem og den, der har ledet projektet sammen med Trimble.

Den automatiske tiltfunktion ventes at være klar til levering fra midten af november.