Abonnementsartikel

Hitachi vil sælge flere brugte maskiner i Europa, og H.P. Entreprenørmaskiner går i samme retning herhjemme.

H.P. Entreprenørmaskiner har kastet sig over en ny satsning - brugte maskiner. I virkeligheden er det Hitachis europæiske hovedkvarter i Amsterdam, Holland, som skruer op for gensalgsmarkedet, men den danske importør og forhandler hopper altså med på programmet.

Ifølge Christian Pedersen fra H.P. Entreprenørmaskiner er der fire mand ansat af Hitachi i Holland til at opkøbe brugte maskiner i Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De maskiner får vi adgang til, og vi kan tilbyde dem til vores kunder, siger Christian Pedersen.

Vi kan godt hjælpe en kunde med at finde en brugt maskine, hvor vi så ender hos en forhandler et eller andet sted i Europa, som vi ikke kender.

Christian Pedersen

H.P. Entreprenørmaskiner

Tillid er nøglen

Hvis man står over for at købe brugt bil, vil de færreste købe en uden en prøvetur. Og slet ikke uden at have set bilen på forhånd.

Men med det nye setup hos Hitachi står man i princippet i situationen, at man skal købe et stykke dyrt entreprenørgrej, som står i et helt andet land.

Christian Pedersen kan godt se problematikken, men den adskiller sig ikke meget fra i dag. Og så alligevel lidt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan godt hjælpe en kunde med at finde en brugt maskine, hvor vi så ender hos en forhandler et eller andet sted i Europa, som vi ikke kender. Tillid er meget vigtig i handel med brugte maskiner, siger Christian Pedersen.

Det faktum, at det er Hitachi selv, der tager maskiner ind og sælger videre, er afgørende, mener Christian Pedersen.

- Det er via en samarbejdspartner, vi har tillid til. Vi stoler på, at maskinen er i den stand, som Hitachi siger den har, siger han.

Dansk kan komme på tale

At Hitachi får et brugtlager i Holland, er ikke ensbetydende med, at H.P. også selv får fyldt adresserne i Danmark op med brugte maskiner.

- Det må tiden vise. Vi har i hvert fald besluttet, at vi lægger flere ressourcer i markedet for brugte maskiner. Det betyder, at vi fra december har en ny medarbejder, som udelukkende skal arbejde med brugte maskiner på fuld tid, siger Christian Pedersen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Salget i Danmark vil fortsat ligge hos distriktscheferne hos H.P. Men han står for alt det administrative omkring salget, ligesom han skal stå for brugtsalg til eksport. Og så bliver han linket mellem H.P.'s brugtafdeling og Hitachis brugtafdeling.

Under 20 maskiner på lager

Står man på spring til at ringe til H.P. for at skaffe en af de orange med lidt timer på tælleren, skal man ikke forvente et bugnende katalog lige nu.

- Det er stadigvæk i sin opstart. Det er under seks måneder siden, at den første mand i Holland blev ansat til projektet, siger Christian Pedersen.

Han skyder på, at der i skrivende stund er færre end 20 enheder på lader i Holland. Det skulle gerne op over 100 maskiner.

- Det er svært at sige noget om tidshorisonten for det. Men jeg vil skyde på mellem seks og 12 måneder, siger Christian Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han forventer, at det især bliver brugte gravemaskiner på 14 ton og op, som bliver relevant for danske entreprenører. Når det kommer til minigravere kan transporten hurtigt blive så dyr, at det ikke længere giver mening at hente dem til Danmark.