Abonnementsartikel

For første gang kan Wacker Neuson fremvise en gummihjulslæsser, der kommer op i en tonklasse med to cifre.

Store entreprenør- og genbrugsvirksomheder står jævnligt over for opgaver, der kræver håndtering af materialer i store mængder. I den forbindelse vil Wacker Neuson gerne spille en rolle. Derfor er de nu klar med deres hidtil største hjullæsser, WL95 med 10 ton arbejdsvægt.

Udvidelsen af produktudvalget er et resultat af mange kunders ønsker, skriver tyskerne i en pressemeddelelse. WL95 kommer på markedet i januar 2019. Læsserne kan konfigureres individuelt alt efter anvendelsesformål og behov, for eksempel på motor, drivkraft, førerplads eller hydraulik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nyt drev ecospeedPRO

I 40 km/t-versionen er WL95 udstyret med drevet ecospeedPRO. Der er tale om et trinløst hydrostatisk hurtigt drev, der sikrer højere trækydelse og kørehastighed.

Foruden de positive egenskaber ved de hydrostatiske drev som for eksempel enkel reversering, god doseringsevne og mulighed for finstyring, inching og bremsekraftassistance er det med ecospeedPRO muligt at køre gennem hele hastighedsområdet på 0 til 40 km/t uden at skifte gear. Dette skal give høj kørekomfort for brugeren, da der ikke opstår trækkraftsafbrydelser. Særligt i typiske arbejdssituationer, for eksempel læssearbejde i Y-cyklus, er der et stort behov for konstante skubbe- og trækkræfter ved kørehastigheder fra 10 til 20 km/t.

WL95 tilbydes med to forskellige motorer: En 3,6 liters motor fra Deutz med 136 hk og DOC/SCR-system til emissionsrensning, der overholder den aktuelle emissionsstandard kategori IV. Som ekstraudstyr fås desuden et dieselpartikelfilter, der allerede i dag er certificeret til trin V. Den anden motor er en 4,1 liters motor med 156 hk, der ligeledes produceres af Deutz.

Denne er udstyret med et DOC/DPF/SCR-system til efterbehandling af udstødningsgas og opfylder ligeledes det i fremtiden gældende udstødningstrin V.

Fokus på kompakthed

Læssearmens skovldrejepunkt på 3,80 meter betyder, at læsning af lastbiler med høj sidekant ikke bliver et problem. Hjullæsserens arbejdsvægt er på 10 ton, og med en tippelast på over 5,7 tons er den gearet til materialehåndtering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trods størrelsen har Wacker Neuson haft fokus på kompakte mål. Inklusive skovl er WL95 6,50 meter lang og 2,39 meter bred. Den har knækstyring og pendulaksel bagest, som sikrer manøvredygtighed og trækkraft. Venderadius er 4,90 meter med en indvendig radius på 2,45 meter.

WL95 kan klare transportarbejde med en anhængerlast på op til 18 tons. For at kunne transportere anhængerlasten sikkert, tilbydes der både en to-strengs trykluftsbremse og en hydraulisk anhængerbremse.

Kabinen er lavet til at give godt udsyn til alle sider, og den er udviklet efter den nyeste viden om ergonomi og overskuelighed. Ved behov kan hydraulikoliens gennemstrømningsmængde indstilles manuelt med betjeningselementet "Jog Dial". Dette er fordelagtigt, hvis maskinen driver et hydraulisk redskab, der ikke behøver hele maskinens hydraulikydelse. Dermed kan operatøren arbejde præcist og ressourcebesparende med maskinen og redskabet. Kontrolpanelet er forbundet med det luftaffjedrede sæde for at sikre komfortabel kørsel.

I udviklingsarbejdet er der tænkt på vedligeholdelsesvenligheden. Motorhjelmen kan åbnes opadtil, og halvdelen af kabinen kan vippes. Stænkskærmene kan afmonteres og muliggør sammen med let tilgængelige inspektionsklapper en nem vedligeholdelse, da alle vigtige komponenter er tilgængelige.