Abonnementsartikel

Med en ny kabelskovl vil Engcon mindske behovet for flere gravemaskiner på mindre projekter.

Lanceringen af Engcons nye kabelskovl CB29 skal gøre entreprenørerne mindre afhængige af at have flere forskellige størrelser gravemaskiner på et projekt.

- Vi har indset, at kunderne ikke altid vil betale fragt og timer for flere maskiner, hvis bare de kan bruge den store maskine, der ofte står på en byggeplads eller ved et vejbyggeri. Det omvendte er jo også tilfældet for entreprenøren, som ejer gravemaskinen til et projekt. Hvis han kan bruge maskinen flere timer, er det jo win-win, siger John Lundqvist, produktudvikler hos Engcon.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til mindre projekter

Ifølge John Lundqvist er det ofte en gravemaskine på 30 ton, der begynder med at afdække og grave ud på et bygge- eller vejprojekt, og som af og til er nødt til at stå stille, når de venter på en lastbil, på materiale eller andet. I de situationer kan de bruges til andet såsom planering, kabelgravning med mere. Hvis der ikke opstår standbytid, kan det stadig være billigere at bruge 30-tonmaskinen end at hente en anden maskine. Især hvis det ikke er noget større projekt, der skal udføres.

- Vi tror ikke, at dette koncept kommer til at erstatte servicemaskinerne i 15-20 tonklassen, for de gør tit et godt arbejde, fordi de er så fleksible. Vi ser CB29 som et godt supplement, når muligheden opstår, siger John Lundqvist.

Engcon oplyser, at kabelskovlen CB29 er robust bygget og forstærket med højstyrkeslid- og skærstål i en kvalitet på op til 500 brinell. CB29 kan udstyres med ophæng efter eget valg, men fås som standard med S70-, S80- og CW40-ophæng.

CB29 lægger sig i rækken af kabelskovle fra den svenske producent. Den hidtil største fra Engcon er CB25, som går til gravemaskiner på 22-27 ton.