Abonnementsartikel

Danmarkspremieren i 11 ton-klassen fra Weidemann solgt direkte på messen i Herning

Weidemanns nye hjullæssemaskine i 11 ton klassen, model 9080, nåede ikke at være på podiet længe på Agromek i Herning, inden der var skrevet en slutseddel på JMM-standen med maskiner fra både Johs. Møllers Maskiner og Stemas. En messegæst satte sig ind i maskinen, hoppede ud igen for en nærmere snak, og bestilte en maskine til levering.

Den nye 9080'er blev i høj grad med til at løfte stemningen op i de høje lag blandt JMM-folkene. Maskinen skubber sig selv ind som en konkurrent til lidt større og dyrere læssemaskiner af andre mærker, fordi den præsterer tilsvarende både læssehøjde og kapacitet. Weidemann 9080 læsser i op til 4260 mm i højden og løfter op til 5,3 ton. Foruden standardversionen, findes maskinen også i en teleskop-udgave.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I det hele taget blev Agromek en positiv oplevelse i en grad, der overraskede Stemas-salgsdirektør Robert Kjærgaard en kende.

- Sommeren har jo vejrmæssigt ikke været nådig mod landmændene, så vi havde nok regnet med lidt mindre optimisme, end vi faktisk mødte. Det var jo bare til at blive i godt humør af, og optimismen forplantede sig heldigvis også til ordrebøgerne, fortæller Robert Kjærgaard, der blandt andet kunne glæde sig over salget af en Weidemann 1140, selvom den ikke var at finde på standen.

Også hans kollega hos Johs. Møllers Maskiner salgsdirektør Leif Rudebeck Petersen og hans mandskab, havde i perioder hænderne fulde. Mange Agromek-gæster var en tur inde i en eller flere af Liebherr-maskinerne, og ligesom hos Stemas blev der noteret mange aftaler om efterfølgende kontakt og demonstration af maskiner.

Foruden Weidemann og Liebherr, havde JMM-Group også såvel Yanmar-minigravere som komprimeringsmateriel fra Ammann og generatorer fra spanske Himoinsa med på Agromek.