Abonnementsartikel

Der er røget masser af penge ind på egenkapitalen i firmaet fra Aars i 2018.

- Vi har haft et rigtig godt år. Der har været travlt over hele linjen, og vi har udnyttet vores maskiner og grej til det yderste.

Sådan siger Henrik Hassing, der er direktør og medejer i Nordkabel. En entreprenør i den jyske by Aars som har specialiseret sig i nedgravning af el- og fiberkabler samt kloakledninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Omsætningen er vækstet med mellem 15 og 20 procent, afslører direktøren, mens resultatet efter skat er steget med godt 33 procent til 12,5 millioner kroner. Årsagerne skyldes tildels en brandvarm kloakbranche, siger direktøren. Men også at man havde et positivt efterslæb.

Vi skifter de maskiner, der skal skiftes. Men vi vil ikke presses ud over den kant, hvor vi ikke længere er lønsomme, lyder det.

direktør Henrik Hassing, Nordkabel

- Vi havde nogle større projekter, som ikke var afsluttet inden sidste regnskabsår, som i stedet er kommet med i det seneste. Det kan ses, siger Henrik Hassing, der er godt tilfreds med situationen.

- Det er ikke sikkert, vi behøver vokse yderligere i 2019. Vi er klar til flere opgaver - lige så meget som vi er klar til at skære forretningen til, hvis det er krævet, siger han.

Maskinerne slides til

I entreprenørbranchen går det hurtigt op eller ned. Og i Aars har man fundet en løsning, når det kommer til de særdeles dyre, men også uundværlige maskiner, som arbejdet kræver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kører nok med vores maskiner lidt længere end flere af vores konkurrenter gør, men det betyder samtidig, at vi kan tilpasse os hurtigt og sælge maskiner, hvis vi ikke skal bruge dem. Jeg vil mene, at mellem ti og femten procent af vores maskiner ligger lige omkring grænsen, siger Henrik Hassing, som samtidig undgår leasingaftaler på maskinparken.

- Det tvinger én til altid at gå efter en højere omsætning, og gør det sværere at være fleksibel, siger han.

- Vi skifter de maskiner, der skal skiftes. Men vi vil ikke presses ud over den kant, hvor vi ikke længere er lønsomme, lyder det.

Medarbejderne er ikke i risiko

Men selv om Henrik Hassing vægter fleksibilitet højt, skal hans medarbejdere ikke være usikre, understreger han.

Hovedparten af fleksibiliteten findes nemlig andetsteds. Godt 30 procent af Nordkabels opgaver hviler på et fundament af underleverandører, og det er her, man skærer, om markedet skulle gå hen og køle af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er også naturlig udskiftning. I et firma som vores med 170 medarbejdere, er der som regel 10 til 20 personer, som stopper i løbet af et år. Det er her vi finder fleksibilitet, siger Henrik Hassing.