Abonnementsartikel

Nedbryder slipper fortsat for fængsel, efter kartelsagens første sag har været forbi landsretten.

Østre Landsret har fredag stadfæstet dommen over en 76-årig tidligere indehaver af et nedbrydningsfirma. Det skriver sn.dk.

I september blev han idømt en bøde på 100.000 kroner. Nu er sagen dermed afsluttet, og anklagemyndigheden opnåede altså ikke en fængselsstraf til den nu dømte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er første gang herhjemme, at man havde gået efter fængselsstraf i forbindelse med en kartelsag. Det er sket efter en ændring af konkurrenceloven i 2013, at man kunne give fængselsstraf i kartelsager af grov karakter. Det har både by- og landsret nu slået fast, at den pågældende sag ikke er.

Seks virksomheder tiltalt

Sagen er en del af et sagskompleks med seks nedrivningsvirksomheder. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen foretog i efteråret 2015 uanmeldte kontrolbesøg hos en række virksomheder i nedrivningsbranchen. Efter de indledende undersøgelser anmeldte Konkurrencerådet i april 2016 sagen til SØIK. De har siden efterforsket sagen og rejst tiltale.

I sagskomplekset er nedrivningsvirksomhederne tiltalt for at have koordineret tilbud ved flere nedrivningsentrepriser i perioden fra maj 2011 til oktober 2013. Entrepriserne var for både offentlige og private bygherrer. Der ventes domme i de øvrige sager i løbet af de kommende måneder.