Abonnementsartikel

I denne uge sender Odense Letbane en drone op på en mission, der er af et hidtil uset omfang i Danmark.

Det skriver Odense Letbane i en pressemeddelelse.

Odense Kommune har satset massivt på at gøre Odense og Fyn til dronecentrum, og har i gennem flere år stået bag det nationale dronecenter UAS Denmark, som kommunen ser et stort erhvervsmæssigt potentiale i.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- At bruge droner til at følge letbaneprojektet er helt i tråd med vores satsning på droner. Jeg har store forventninger til, at projektet her kan kaste ny viden og nye idéer af sig foruden det kan være til gavn for Odense Letbane, siger O borgmester, Peter Rahbæk Juel.

Letbaneprojektet er et meget omfattende og geografisk langstrakt projekt, hvor der arbejdes på op til 14 kilometer samtidig.

Kvalitetssikring i højden

Sporarbejdet, som netop er gået i gang, er særligt komplekst med en række forskellige faser - udgravning til sporkasse, støbning af råbeton, opsætning og støbning af skinner, øvrig belægning, opsætning af kørestrømsmaster.

- Vi ser et stort potentiale i at bruge droner til at holde øje med, om fremdriften på arbejdet er, som den skal være, og vi kan bruge dronebillederne i den løbende dialog med vores entreprenør. Dronebilleder giver et overblik, vi ikke kan få alene ved det fysiske tilsyn, siger Mogens Hagelskær, administrerende direktør i Odense Letbane.

Droneflyvningerne over letbanetracéet vil ske cirka én gang om måneden, mens sporarbejdet står på. Som en sidegevinst bliver letbaneprojektets fremtoning i byens gader og stræder fotodokumenteret systematisk, og det det er planen, at gøre dette billedmateriale tilgængeligt for offentligheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Planen er at flyve første gang torsdag 20. december og muligvis fredag 21. december afhængigt af vejrforholdene.