Abonnementsartikel

Byggegruben af Nicolinehus skal udføres af entreprenørvirksomhedens funderingsafdeling, Hercules.

Hercules Fundering i NCC Industry har vundet totalentreprisen for byggegruben af Nicolinehus. Byggeriet er et 40.000 kvadratmeter stort bolig- og erhvervsbyggeri, hvor ambitionen er at skabe et mangfoldigt byliv på Aarhus Ø.

- Det er et utroligt spændende byggeri med en unik placering lige ud til vandet. Vi glæder os over at være en del af projektet og at være blevet valgt som totalentreprenør på byggegruben. Det var oplagt for os at byde på sagen, da vi har nogle af de dygtigste profiler i Danmark til at udføre anker- og spunsarbejdet. Det gælder både vores medarbejdere i produktionen og i projektstyringen, siger Jesper Schack Fønss Bach, der er direktør i Hercules Fundering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Projektet deler sig i to totalentrepriser. Den ene omfatter selve byggeriet og den anden den totale byggegrube, hvor Hercules Fundering skal stå i spidsen for alt jordarbejde og udførelsen af indfatningsvægge, som består af mere end 8700 kvadratmeter spuns og 700 styk borede jordankre. Den komplette byggegrube omkring Nicolinehus skal stå færdig til august 2019 og derefter sikre et solidt fundament for den videre udførsel af det fremtidige byggeri.

Under grundvandsspejlet

Aart Architects har tegnet stregerne til det nye byggeri, som skal udføres som to tætliggende trekantede karréer med op til 17 etager. Derudover skal der også være en kælder i op til tre etager, der skal bruges til parkering og fitness. Hercules Fundering skal derfor udføre meget af arbejdet under grundvandsspejlet for at undgå at sænke grundvandet.

- Det er et utroligt komplekst funderingsarbejde, vi skal udføre ved Nicolinehus, da ankerboring under vandspejl skal udføres uden grundvandssænkning. Vi er godt rustede til opgaven, da vi både har erfaring, specialistviden og de maskiner, der skal til for at udføre boring og anker mod vandtryk, siger Jesper Schack Fønss Bach.

Hercules Fundering har desuden designet hele byggegruben og står for alle godkendelser i kommunen. De store maskiner er allerede i fuld gang med at gøre klar til de fremtidige indfatningsvægge, som skal udgøre byggegruben til det kommende byggeri. Det endelige byggeprojekt forventes afsluttet i slutningen af 2020.