Abonnementsartikel

SER Hegn er foran tidsplanen med deres nye domicil. Derfor har de lukket natholdet.

Der er i den grad fart på ved SER Hegns domicil i Fredericia-forstaden Erritsø. I mere end en forstand.

Virksomheden vandt i december det omstridte vildsvinehegn ved den dansk/tyske grænse, og på grund af de mange ekstra materialer, er de nødt til at bygge et nyt domicil. Og det skal gå stærkt, for hegnet påbegyndes sidst i januar, og derfor skal den nye bygning stå klar fredag den 25. januar - 14 dage efter begyndelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her har man undgået det klassiske og tidskrævende arbejde med opgravning og støbning af betonfundamenter på stedet.

Der er en helt utrolig ånd derude. Især når de har kørt i døgndrift, for der har de prøvet at overgå hinanden. Ingen vil svække holdet.

Direktør Henrik Hallenberg Rasmussen

SER Hegn

- Al bygningsmassen er præfabrikeret. Så der er ikke noget, der kræver en tidskrævende støbning ud over de kantsten, vi skal have, men det går jo ret stærkt i dag. Fem dage efter start har vi cirka nået 30 procent af byggeriet, siger Henrik Hallenberg Rasmussen, der er direktør for bygherren SER Hegn.

Ingen begrænsninger

Der er konstant gang i maskinerne på pladsen. Tæller man lastbiler med, er 11 maskiner i gang med det ene eller andet, da Dagens Byggeri er på besøg. Nogle lægger kantsten, andre lægger sand og grus. Og så er der to lastbiler, der skiftevis kører 12.000 kubikmeter muldjord væk fra pladsen.

Direktøren ser dog ingen grund til, at det hurtige arbejde skulle gå ud over kvaliteten. Faktisk ser han det som en fordel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Folkene arbejder i et godt tempo, men det hele handler i virkelighed om sikkerhed. Og her er der møder hver 8. time med de forskellige underentreprenører, og den information bliver hver dag sendt videre. Og på pladsen er de vant til at arbejde i hold á 12 timer, så der er heller ikke noget der, siger Henrik Hallenberg Rasmussen.

For at sikre byggearbejderne bedst muligt, er der tvungne frokostpauser i samarbejde med et cateringfirma. Derfor er der varm mad fire gange i døgnet, mens der er kaffe og kage ind imellem.

- Det er virkelig vigtigt, for det holder alle folk i gang, og det giver også muligheden for, at de kan få ro, når de kommer hjem, for der skal de ikke tænke på at smøre en madpakke. De kan komme hjem og slappe maksimalt af, før de starter igen, siger Henrik Hallenberg Rasmussen.

Ved frokosttid skulle man derfor tro, at pladsen med ét gik fra organiseret kaos til en tavshed, hvor motorlyd og larm blev erstattet af skingre skrig fra de måger, der sad nær pladsen.

Sådan er det bare ikke. En mand, Jakob, stiger ud af sin maskine og går tilfreds over mod spisestuen. Lige indtil han opdager, at ingen af hans kolleger er med. De arbejder simpelthen videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er en helt utrolig ånd derude. Især når de har kørt i døgndrift, for der har de prøvet at overgå hinanden. Ingen vil svække holdet, siger Henrik Hallenberg Rasmussen.

Natholdet lukket ned

Men døgndrift er der ikke længere noget af. Det startede sådan, men natholdet er allerede blevet lukket ned, fordi projektet var foran tidsplanen.

- Al ros skal gå til HM Entreprenør. De startede med at sige, at et projekt af den her størrelse hurtigst kunne gøres på seks til otte uger, men de var klar på opgaven og tog imod den, da den kom. Det har alle dage været deres drøm at udføre noget så hurtigt som det her, siger Henrik Hallenberg Rasmussen.

Byggeriet består af en administrationsbygning, en opbevaringshal på 450 kvadratmeter samt et lager og en pakkehal på 140 kvadratmeter. Udover dette skal der også lægges 16.000 kvadratmeter stenbelægning samt sættes hegn, porte og lysmaster op.