Abonnementsartikel

DM&E har torsdag og fredag holdt deres årlige vidensdage i Vingstedcentret, hvor formand Søren Ulrik Sørensen aflagde sin årsberetning.

Den cirkulære tankegang er for alvor ved at slå igennem for DM&E's medlemsvirksomheder. Dette skyldes ikke mindst, at det er højt placeret på den politiske dagsorden, både hos regeringen, kommuner og regioner, men også fordi, at DM&E gennemfører projektet Cirkulær forretning for DM&E Entreprenør.

Det er ikke ligefrem ydmygt, men det er ikke destomindre beskeden fra DM&E.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DM&E Entreprenør har de seneste to år arbejdet med emnet cirkulær økonomi. For DM&E og DM&E's medlemsvirksomheder har projektet ifølge foreningen selv skabt stor interesse og værdi.

- Vi har efterhånden en stor kontaktflade på miljø- og nedrivningsområdet, som vi tror på, vil komme medlemsvirksomheder til gavn både nu og i fremtiden, siger Søren Ulrik Sørensen.

DM&E har afholdt to temadage i forbindelse med Cirkulær Forretning for DM&E Entreprenører, hvor DM&E havde inviteret flere aktører til at komme og fremlægge deres indgangsvinkel til emnet. Blandt deltagerne var flere medlemsvirksomheder, Miljøstyrelsen, Teknologisk Institut og Middelfart kommune.

- Der blev lagt op til debat om, hvorledes DM&E som brancheforening og medlemsvirksomhederne kunne arbejde videre med at højne kvaliteten af nedrivningerne og de ressourcer, der er bundet i bygningerne, siger Søren Ulrik Sørensen.

Seks gennemførte demonstrationsprojekter

I forbindelse med DM&E's projekt om cirkulær forretning er der blandt andet gennemført seks demonstrationsprojekter, hvor der er foretaget en række analyser og beregninger for nedrivning af forskellige typer ejendomme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et af de mere omtalte projekter omhandler det tidligere Bro Missionshus i Brenderup, hvor bygherren er Middelfart Kommune. Huset er nænsomt nedtaget, så både tag, tagkonstruktion, murværk og gulve er udtaget til genanvendelse. Murstenene var afsat inden nedrivning, og er indgået i opførelse af værtshuset Guldkronen i Middelfart.

- Hvis den cirkulære dagsorden virkelig skal rykke, kræver det blandt andet, at nogle visionære Kommuner og bygherrer som Middelfart Kommune, tør gå forrest. Et enkelt projekt hist og her tæller ikke meget, men de er yderst vigtige for at inspirere og gøre os klogere på de processer, der skal tænkes anderledes, hvis en bedre udnyttelse af de mange gode ressourcer i eksisterende bygninger skal lykkes, sagde Søren Ulrik Sørensen i sin årsberetning.