Abonnementsartikel

Ikast-firmaet LG Handel & Nedbrydning har købt Danmarks første Liebherr nedbrydningsmaskine med hævbar kabine.

Nedbryder Lars Frederiksen har det bedst med at have det fulde overblik over opgaven, når han og hans mandskab hos LG Handel & Nedbrydning går i gang med at fjerne udtjente bygninger og skabe plads til fornyelse. Til det har Lars Frederiksen købt Danmarks første Liebherr nedbrydningsmaskine med hævbar kabine, som sikrer ham et vue fra omkring fem meters højde.

Det er den danske Liebherr importør, Johs. Møllers Maskiner, der har leveret den 22 tons tunge Liebherr LH 22C Industry Litronic, som ikke alene kan sende maskinføreren højt til vejrs, men samtidig kan operere med skovl, saks eller andre redskaber ude på en afstand af 10 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Samtidig kan jeg køre med lige arm i modsætning til den sædvanlige type bom, der buer. Det giver en stor fordel og længere rækkevidde, fordi jeg kan komme tættere på, siger Lars Frederiksen.

Tidligere på hjul

Det med at føle sig højt hævet over omgivelserne i en hævbar kabine er ikke nyt for Lars Frederiksen. Han har også tidligere kørt med hævbar kabine. Det var imidlertid ikke i en larvebåndsmaskine, men i en industrimaskine på hjul.

- Komforten er rigtig fin i LH 22'eren, og der er slet ingen støj i kabinen. Så den er rigtig fin også til de lange arbejdsdage, som vi godt kan lide, når vi kører på nedbrydningsprojekterne. Jeg har fået Johs. Møllers Maskiner til at levere maskinen med hydraulisk skifte, og det er en klar fordel, fordi jeg jo skifter redskaber stort set hele tiden, siger Lars Frederiksen.

Han har noteret sig en anden væsentlig faktor ved den nye maskine.

- Jeg har en anden maskine i tilsvarende størrelse, men af et andet mærke og altså uden hævbar kabine. Så det er nemt at sammenligne direkte. Og Liebherr LH 22'eren bruger fire liter brændstof mindre i timen end den anden maskine. Dermed sparer jeg både brændstof i mit eget regnskab og naturligvis også CO2 i klimaregnskabet, siger Lars Frederiksen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye Liebherr LH 22C Industri Litronic med 143 heste i maskinrummet har fået sin debut ved LG Handel & Nedbrydnings hidtil største nedbrydningsprojekt. Firmaet har fået opgaven med at fjerne det gamle rådhus midt i Skanderborg. Nedbrydningen skal skabe plads til 47 nye boliger i bymidten, hvorfor projektet også er døbt Rådhusgården.