Abonnementsartikel

No Dig-branchen skal tættere på uddannelsesinstitutionerne, og derfor har branchenetværk indgået samarbejde med kloakuddannelsen hos EUC Sjælland.

Et nyt partnerskab mellem EUC Sjælland og NoDig Infra, som hører under DANVA, mundede for nyligt ud i et stort anlagt arrangement, hvor nogle af de førende virksomheder inden for No Dig løsninger viste teknologi, metoder og arbejdspladser frem for de studerende.

- Arrangementet var en kæmpe succes og flere af de studerende fik sig en ordentlig øjenåbner og lavet aftaler med virksomhederne. Med den store interesse er det planen, at vi vil forsøge at få den type arrangement bredt ud til erhvervsskolerne i hele landet, siger Morten Aaby Nielsen, formand for NoDig Infra og direktør hos Vesthimmerland Forsyning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han peger på, at også No Dig-branchen er på intens jagt efter arbejdskraft, og derfor er det vigtigt også at gøre sig til over for erhvervsskolerne. Branchen har ifølge Morten Aaby Nielsen en række store fordele, når det handler om at tiltrække de unge til.

- Vi er en branche, der er meget teknologisk funderet, hvor de førende virksomheder bruger avancerede og højteknologiske løsninger, når de udfører opgaver. Det er med til at tiltrække de unge. Det kunne vi også konstatere ved arrangementet hos EUC Køge, siger formanden.

No Dig løsninger mere og mere efterspurgte

Hos EUC Sjælland hilser faglærer på Struktørafdelingen Maj-Britt Juel Nielsen de nye initiativer meget velkomne, og hun peger på, at erhvervsskolerne har et ansvar at leve op til.

- No Dig løsninger er mere og mere efterspurgte samtidig med, at der er mangel på fagligt kompetente medarbejdere, der kan bidrage med interesse og viden. Derfor er vi her på skolen positive over for at få indført No Dig kursusforløb, siger Maj-Britt Juel Nielsen.

Til foråret er der planlagt et nyt arrangement hos EUC Sjælland, hvor No Dig-branchen igen viser sig frem for de studerende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

NoDig Infra er et åbent netværk for alle, der arbejder med opgravningsfri metoder til lednings- og kabelarbejder hos ledningsejere, rådgivere, entreprenører, leverandører.