Abonnementsartikel

En ny serie knuseranlæg skal gøre det lettere at knuse materialer direkte på byggepladsen uden transport.

Finske Metso har udviklet et nyt mobilt knuseranlæg til arbejde i byen.

Lokotrack Urban skal give nye muligheder for knusning af genbrugsmaterialer i byområder og bycentre med tæt befolkning. Støjgener er reduceret markant op til 60 procent, mens støvgener også er reduceret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De miljømæssige reduktioner skal gøre det lettere i fremtiden at opnå tilladelser til knusning af nedbrydningsmaterialer i byområder. Det skal være med til at opnå besparelser, ved at nedbrydningsmaterialerne kan genanvendes i nybyggeri direkte på den byggeplads, hvor nedrivningen foretages.

Den nyudviklede Lokotrack Urban har tiltrukket så stor opmærksomhed, at den nu er nået til finalen i Bauma 2019 Innovation Award.

Mindre støj

Lokotrack Urban-serien er udviklet til at foretage on site knusning i de mest regulerede byområder. At opnå en tilladelse til knusning er ofte en udfordring, men med den nye serie har det vist sig betydelige lettere, når støj og støv påvirkningen er minimal på folk, der lever og arbejder omkring nedrivnings- og byggepladser.

Miljømæssige tilladelser er ofte baseret på den støj der kommer fra knusningen. Ved et støjniveau på 85 decibel, tilrådes det at anvende høreværn. Selv et lavere niveau end det kan være generende for folk, der opholder sig inden for en afstand på 23-25 meter fra en knuser. Ifølge producenten, vil Lokotrack Urban LT 106 patenteret løsning reducere afstanden med 60 procent ved 9-11 meter. Det vil sige, at der ikke er mere støj ved en Lokotrack Urban i en radius på 9-11 meter, end der er ved en traditionel knuser i en afstand på 23-25 meter.

I tillæg til det lave støjniveau, er Lokotrack Urban serien udstyret med et avanceret støvreducerende system. Støvet bliver tvunget til at blive inde i den mobile knuser, hvor det et vandforstøvningsanlæg absorbere støvpartiklerne i luften.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det miljømæssige ekstraudstyr er integreret i det mobile anlæg. Det skal gøre anlægget lettere at flytte.

Lokotrack Urban LT 106 har en Nordberg C 106 kæbeknuser med indtag 1060x700 mm og vejer 46 ton samt Cat Tier 4 Final 224KW (300hp). Distributør for Danmark, Færøerne og Grønland er Dansk Grusgrav Materiel ApS (DGM) i Vemmelev.