Abonnementsartikel

Det kræver noget at skille sig ud på Bauma, hvor flere end 3500 udstillere viser deres produkter frem.

Verdens største entreprenørmesse, Bauma i München, er stedet, hvor producenterne af maskiner og grej i alle størrelser præsenterer det ypperste og det nyeste.

Bauma er hjemmebane for Liebherr, så tyskerne sætter alle sejl for. Liebherrs stand er igen i 2019 den største på det enorme messeområde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en tradition, der ikke pilles ved. Bauma er branchens største begivenhed, og Liebherr sætter en ære i at præsentere det største og bredeste program i maskiner og materiel. Fra gravemaskiner både på larvebånd og hjul, gummihjulslæssere og larvebåndslæssere, dozere og industrimaskiner til mobilkraner og tårnkraner, fortæller salgsdirektør Leif Rudebeck Petersen hos den danske Liebherr-importør og -forhandler, Johs. Møllers Maskiner A/S.

Stande inde og ude

Liebherrs udendørs stand i München holder målene fra den seneste Bauma for tre år siden - 14.000 kvadratmeter. Her vil maskingiganten præsentere i omegnen af 60 forskellige maskiner. Tillige blive Liebherr også at finde indendørs i de store udstillingshaller. Blandt andet med en stand med fokus på maskinovervågning og systemløsninger.

I en anden af det kæmpestore udstillingscenters mange haller kan besøgende finde en Liebherr-stand, hvor det handler om de nyeste opfindelser i Liebherrs stadig voksende program af tilbehør og værktøjer til entreprenørmaskinerne.

Alle, der har besøgt Bauma blot en enkelt gang, ved, at det er en umulighed at nå rundt i alle hjørner af udstillingen. Det er nødvendigt at udse sig nogle mål på forhånd. Her satser den danske Liebherr-repræsentant på, at mange danskere vælger at lægge vejen omkring Liebherr.

Standens størrelse og det store antal maskiner er nok til at tiltrække de fleste på messen. Men fabrikken møder også altid op med nogle af verdens største minemaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De mange danske besøgende får mulighed for at tale med danske Liebherr-folk. Vi vil fast være seks medarbejdere fra Johs. Møllers Maskiner på Liebherr-standen. Fra JMM-Group vil der være ni medarbejdere, siger salgsdirektør Leif Rudebeck Petersen.

Selv om der således er god repræsentation fra den danske importør, har moderselskabet en voldsom overvægt i mandskab. Liebherr har cirka 2000 personer som fast standpersonale.

Liebherr kommer i øvrigt til Bauma 2019 med god grund til at have selvtilliden i orden. Prognoserne for det indeværende regnskabsår fortæller, at Liebherr-koncernen igen øger indtægterne og venter at runde 10 milliarder euro for første gang i selskabets historie.

Netop maskinerne til entreprenørsektoren og minedrift var dem, der trak væksten opad i 2018. Begge forretningsområder voksede med omkring 10 procent.