Abonnementsartikel

Det er blevet 40 millioner kroner dyrere at anlægge en omfartsvej ved Aars, end de 90 millioner kroner man først havde budgetteret med.

Vesthimmerlands Kommune får et hak i tuden rent økonomisk. Sidste år indviede man en ni kilometer lang omfartsvej ved Aars, som skulle have kostet 90 millioner kroner. Men slutregningen ender nu på 130 millioner kroner. Det skriver TV2 Nord.

Dermed er anlægsprojektet gået godt 44 procent over budget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er helt tosset. Man har ganske simpelt ikke sørget for at budgettere det her ordentligt fra starten af. Man har budgetteret, hvad det koster at lave selve vejen. Men alle følgeomkostningerne har man ikke taget højde for, siger teknisk udvalgsformand Uffe Bro (S), til TV2 Nord.

Den første forklaring er nok, at man fra starten har været for optimistisk og måske ikke været særlig kompetent på det her område.

Udvalgsformand Uffe Bro (S)

Vesthimmerlands Kommune

Det var ham, som sidste år indviede vejen i sin funktion af formand, men han stemte oprindeligt imod forslaget i 2012.

10-dobbelt regning

Som det altid hører sig til ved større anlægsprojekter, fik folkene med de små skovle, arkæologerne, først mulighed for at grave på projekter.

Kommunens budget til dem lød på en million kroner. Men de arkæologiske undersøgelser kostede i stedet 10 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den første forklaring er nok, at man fra starten har været for optimistisk og måske ikke været særlig kompetent på det her område, siger Uffe Bro til tv-stationen.

En intern redegørelse peger også på skiftende medarbejdere på projektet og manglende økonomistyring.

Kommunens tekniske udvalg har netop indstillet den sidste efterbevilling på projektet til godkendelse. Den lyder på godt 8,7 millioner kroner.