Abonnementsartikel

KSM Maskiner har blandt andet fået den første maskine i 30 tons-klassen fra det tyrkiske firma.

Fynske KSM Maskinservice har fået to nye udgaver af den tyrkiske Hidromek-maskine hjem, og begge har fået et løft på udseendet.

Det drejer sig om HMK145LC-maskinen, der er en lille kompakt bæltemaskine samt HMK300LC-4-maskinen, der er Hidromeks første i 30 tons-klassen på det danske marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er den samme stærke maskine, der er inde bagved, men der er et nyere design med blandt andet touchskærm. Så det er en opgradering på det ydre men det samme stærke indre. Og så kommer den med en motor med adblue, hvilket også er nyt, siger Frederik Bergholdt, der er direktør i KSM Maskinservice.

HMK145-maskinen er på mange måder præcis det samme som HMK140-maskinen men med den forskel, at bagenden er lidt mere kompakt. Samtidig kan førerkabinen dreje hele vejen rundt.

Begge de nye maskiner er en del af Hidromeks seneste H4-generation.

- Den smalle bagende gør, at den kan køre flere steder end HMK300-maskinen, og dermed kan den arbejde i smallere forhold inde i byerne, siger Frederik Bergholdt.

FLEST 145 maskiner solgt

HMK300-maskinen er kendt for at have en meget stærk og robust bund og undervogn. Den er nemlig konstrueret til at arbejde i de ekstreme forhold i hjemlandets miner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi havde brug for at få en maskine på 30 tons hjem, så vi kunne levere hurtigt, hvis der var nogen, der havde brug for det. Og så er begge de nye modeller eftertragtede størrelser, som vi sagtens tror, at vi kan sælge. Jeg tror umiddelbart, at HMK145-maskinen sælger bedst, og hvis vi sælger ti af den, vil jeg være glad, siger Frederik Bergholdt.

Begge Hidromek-maskiner er allerede kommet til Danmark. HMK145-modellen er der blevet solgt en af, mens der er to i ordrebogen, mens en enkelt udgave af HMK300-modellen er blevet reserveret til en kunde.