Abonnementsartikel

Femte generations netværk har netop haft debut i Sverige.

Telia, Ericsson og Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har lanceret Sveriges første 5G-netværk til industriel brug i dag på Volvo CEs anlæg i Eskilstuna.

5G-netværket vil blive brugt til at udvikle løsninger til fjernstyring af byggemaskiner. Det vil også blive brugt til at øge forståelsen for, hvordan tilsluttede maskiner kan skabe merværdi for kunden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Automation har flere niveauer, og at have 5G gør os i stand til at drive udviklingen på dette område. Forsøgene i Eskilstuna vil omfatte fjernbetjeningen af ??en konventionel hjullaster, men også yderligere test af HX2 konceptbelastningsbæreren, siger Melker Jernberg, President Volvo CE.

- Vi kan se, at branchens interesse for 5G er betydelig. 5G kan håndtere de enorme mængder data, som det kræver blive selvkørende, så der er et stort potentiale, siger Anders Olsson, administrerende direktør i Telia Sweden.

Fra minedrift til byggeri

Volvo CE, Telia og Ericsson har tidligere arbejdet sammen for at anvende den nyeste teknologi til at bidrage til sikrere og mere effektive minedrift, og i sommeren 2018 sluttede Volvo CE sig til Telias 5G-partnerprogram. Volvo CE forventer at kunne anvende de erfaringer, der er afholdt fra tests i Eskilstuna til sine globale aktiviteter.

- Vi tester lokalt i Eskilstuna, men vi opererer globalt. Tilsluttede maskiner og autonome løsninger er fremtiden. De kan give vores kunder mere effektiv produktion, logistik, større fleksibilitet og mere sikkert arbejde. Ved at minimere de potentielle sikkerhedsrisici og nedetid, der er forbundet med sektorer som minedrift, kan vi komme tættere på vores mål om nulemissioner, nululykker og nul uplanlagte stop. Det vil være spændende at se, hvor langt 5G kan tage os på den rejse, konkluderer Melker Jernberg.