Abonnementsartikel

For seks år siden præsenterede Grove en mobilkran på Bauma, som de selv kalder klassens mest kompakte. Nu er de klar med en ny udgave af maskinen.

Manitowac Cranes har en opdatering klar af den treakslede Grove GMK3060 med til München. Der er røget et L på modelnavnet, og selvom den er baseret på forgængeren, har den tyske producent forbedret den nye mobilkran på flere parametre.

Hvor den gamle, der blev præsenteret til Bauma i 2013, har en bomlængde på 43 meter, når den nye model ud i 48 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Grove, er GMK3060L markedets mest kompakte i treaksel-segmentet. Det gør den i stand til at operere på trange pladser, for eksempel ved opgaver i bycentrummer og endda på opgaver indendørs.

Transportlængden er små 8,7 meter. Det skulle være omkring en meter kortere end mange af konkurrenternes, lyder det fra den tyske producent.

Minimumshøjden er nede i 3,48 meter, hvis man sænker køretøjet helt ned.

- Vi lancerede GMK3060 til Bauma 2013, og den har været en stor succes for os. Den nye udgave tager den gamle model og gør det endnu bedre med længere bom, stærkere løfteevne, hurtig driftshastighed og en mere kraftfuld, men alligevel mere miljøvenlig motor, siger Andreas Cremer, Manitowocs globale produktchef for terrængående kraner.

GMK3060L drives af en Cummins QSL9 på 340 hk. Mobilkranen har ZF TraXon-automatgear, der giver 12 fremadgående gear samt to bak.