Abonnementsartikel

Man vil yde konsultentbistand til virksomheder, som kommer i en eksportmæssig klemme i Storbritannien.

Har man som mindre håndværks- eller anlægsvirksomhed engagementer i England, Skotland eller Wales, kan det efter et eventuelt brexit vise sig svært at fortsætte arbejdet.

Hvordan man kommer videre derfra, hvordan man håndterer markedsusikkerheden, vil Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse gerne hjælpe med. Derfor har man afsat 10 millioner kroner til at hjælpe de godt 2.500 danske SMV'er, som eksporterer til landet - svarende til 4000 kroner pr. virksomhed. Medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Dorte Zacho Martinsen siger:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De danske SMV'er er klar over, at der følger en række udfordringer i kølvandet på Brexit. Det, de har brug for nu, er reel rådgivning og sparring omkring, hvad de så skal gøre ved det. De har brug for nogle, som kan svare på deres konkrete spørgsmål. Det er det tilbud, Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse ønsker at give dem.

Indsatsen forventes forankret hos en operatør og vil indeholde tilbud om inddragelse af eksterne rådgivere med en-til-en-rådgivning til virksomheder, men kan også andre tiltag af mere kollektiv karakter, som eksempelvis bredere informationsindsatser eller kompetenceudvikling.

Man kan finde et ansøgningsskema her. Fristen for ansøgninger er onsdag 1. maj.