Abonnementsartikel

Hos betonelementfabrikken Ambercon steg indtjeningen sidste år med 28 procent til 62,1 millioner kroner før skat - og forventningerne står til øget vækst.

Den familieejede betonelementfabrik Ambercon med hovedsæde i Støvring syd for Aalborg oplever både øget aktivitetsniveau og indtjening. Deres seneste regnskab, som udkom fredag, afslører tocifrede vækstrater og rekordår.

- 2018 blev vores bedste år nogensinde, og både medarbejdere, bestyrelse og ledelse er meget tilfredse med de resultater, der er nået, siger adm. direktør Torben Enggaard og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har opnået en unik position i markedet blandt andet på grund af vores højeffektive fabrikker og specialiserede produkter. Det skyldes først og fremmest den daglige indsats fra vores mange dygtige medarbejdere.

Millioner på bogen

Omsætningen steg fra 330,6 millioner kroner i 2017 til 386,8 millioner kroner i 2018 svarende til en stigning på 17 procent. Det gennemsnitlige antal fuldtidsansatte havde en moderat vækst på 15 medarbejdere fra 231 i 2017 til 246 i 2018.

Samtidig er man lykkes med at afvikle gæld for samlet set 52 millioner kroner og har desuden investeret betydeligt i produktionsforbedrende tiltag samt i virksomhedens nye digitaliseringsstrategi, der skal bidrage til, at Ambercon forbliver den foretrukne samarbejdspartner af komplekse betonelementkonstruktioner i Danmark.

Trods det høje niveau for afdrag på gæld og investeringer i fremtiden sætter indtjeningen rekord med 62,1 millioner kroner før skat, svarende til en stigning på 28 procent sammenlignet med 2017.

Fremtiden byder på aktivitet

Ambercons omsætning kommer fortrinsvis fra det danske marked, hvor virksomheden har fabrikker i henholdsvis Støvring syd for Aalborg samt i Genner mellem Haderslev og Aabenraa i Sønderjylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Torben Enggaard siger supplerende, at den høje omsætning og indtjening i 2018 forventes at fortsætte også i de kommende år. Ordrebøgerne er pænt fyldt op, og tilgangen af nye ordrer er fortsat på et højt niveau. Ambercon kan dog stadig tage nye ordrer ind, man er nemlig blevet bedre til at langtidsplanlægge, lyder det.

- Det høje aktivitetsniveau, som vi har set de seneste år, har givet længere leveringstider af byggematerialer overalt i branchen. Men det har samtidig medført, at mange kunder er blevet bedre til at planlægge og bestille i god tid, vurderer han.