Abonnementsartikel

15 medarbejdere sætter kursen mod verdens største entreprenørmesse, hvor de vil tage et kig ind i fremtiden.

Det er internationalt i højeste potens, når der hvert tredje år kaldes til verdens største entreprenørmesse i München. 15 Scantruck-medarbejdere fra Skive og Ringsted sørger for, at det også bliver dansk hos nogle af de absolut førende maskinproducenter. Både hos Komatsu, Manitou og McCloskey vil der blive talt dansk i løbet af Bauma-ugen fra den 8. til den 14. april, skriver Scanttruck i en pressemeddelelse.

- Scantruck er med fra start til slut, og selv om vi ikke kommer til at fylde meget på gigant-udstillingen, hvor der er forventning om flere end 600.000 besøgende, så bliver vi til at få øje på. I hvert fald bliver vi til at få fat i, hvis nogle af gæsterne vil have en forklaring på dansk. Det har vi erfaring fra tidligere Bauma-messer for, at der er. Både Komatsu, Manitou og McCloskey etablerer systemer, så danske besøgende bare skal henvende sig ved informationsskranken, hvorefter en Scantruck-medarbejder bliver kontaktet, siger salgschef Claus Bjerregaard hos Scantruck.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Bauma er en fantastisk måde at opleve alt, hvad der findes på entreprenør- og anlægsfronten. Det er udstillingen, der viser det helt ultimative. Også ting og produkter, som vi aldrig får mulighed for at vise på en dansk messe. Men for både Komatsu og Manitou bliver Bauma 2019 også udstillingen, der giver mulighed for at kik ind i fremtiden, siger Claus Bjerregaard.

Oxygen Corner

Hos Manitou, som er helt i front på verdensplan som producent af teleskoplæssere og lifte, indrettes et såkaldt Oxygen Corner. Et markant hjørne på Manitou-standen med fokus på lav-emissions maskiner og de helt emissionsfri el-modeller. Den franske producent melder ind med el-drevne maskiner såvel blandt teleskoplæsserne som de terrængående lifte.

Foruden markante teleskoplæssere og lift-nyheder, kommer Manitou-standen i München også til at omfatte amerikanske Mustang-maskiner. Mustang er en del af Manitou-koncernen, og de små, gule læssemaskiner er fremover røde og markedsføres under Manitou-navnet.

Smart Construction

Hos den japanske entreprenørmaskine-gigant Komatsu hedder fremtiden blandt andet Smart Construction. Komatsu sender droner i luften og foretager indgående scanninger af byggearealer. Dermed er det muligt ganske præcist at vurdere en lang række parametre i forbindelse med det forestående arbejde.

- Med Smart Construction kan det beregnes, hvor meget materiale, der skal flyttes for at opnå det optimale resultat, hvor lang tid, det tager, hvilke maskiner der skal bruges, samt mange andre detaljer. Intelligent maskinkontrol indgår som et af mange led i Smart Construction. Og den intelligente maskinkontrol IMC er som bekendt allerede en realitet i mange Komatsu-maskiner, siger salgschef Claus Bjerregaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Komatsu har forud for Bauma varslet nyheder såvel blandt gummihjulslæsserne som på dozer-fronten. Samtidig har japanerne fortsat fuldt fokus på hybrid-maskinerne, hvor netop Komatsu også har taget førertrøjen så markant, at der ikke længere tales om hybrid som nyheder, men som nye generationer.

Nye Weycor-modeller

Om nogen, byder tyske Weycor på nyheder det batter. Foruden helt konkrete nye maskiner i produktprogrammet, benytter fabrikken nemlig lejligheden til at lancere en total ændring af model-betegnelserne. Det betyder, at samtlige Weycor-maskiner får nye navne, om end de som modeller måske ikke er nye, men gennemprøvede maskiner.

Ændringerne sker for at give maskinfolket bedre muligheder for at skelne mellem de forskellige maskinstørrelser. Derfor inddeler Weycor fremover hele paletten af maskiner i fire kategorier, og logikken er til at få øje på: S, L, XL og XXL.

Grønne vaskemaskiner

Også Scantrucks grønne irer, McCloskey, lader sig se i storformat på Bauma. Det bliver blandt andet med en ny, stor og tung mobilknuser og en ny vaskemaskine.

Irerne har for alvor sat foden ned, når det gælder vask af råstoffer, og fabrikken har på kort tid formået at manifestere sig med de kæmpestore vaskeanlæg. Dermed har McCloskey allerede et helt program af anlæg, som nu udbygges med endnu en model og præsentation på verdens største entreprenørmesse.