Abonnementsartikel

En teleskoplæsser kan bruges til lidt af hvert. Det ser man tydeligt hos Ringsted-entreprenør.

Det forpligter med et virksomhedsnavn som Total Entreprenøren, og det stiller ligeledes høje krav til den tilhørende maskinpark. Virksomheden har hjemme i Ringsted.

Total Entreprenøren købte tidligere på året en Manitou teleskoplæsser model MRT2550P+ ST4. Siden leveringen i begyndelsen af februar har den været i brug hele tiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi anvender den blandt andet til kranopgaver af tunge byggeelementer, spær og stål. Derudover udfører den palleløft til stilladser, og mandskabskurven er rigtig god ved udtagning af vinduer ved nedrivningsopgaver og øvrige montagearbejder i højden, forklarer Palle Gade, ejer af Total Entreprenøren.

Vi kunne godt have valgt at investere i endnu en kranbil, men med Manitou teleskoplæsseren har vi fået en mere alsidig maskine.

Ejer Palle Gade

Total Entreprenøren

rich-media-2
Udover at udføre kranopgaver op til fem tons kan den også udstyres med en mandskabskurv, hvilket Total Entreprenøren gør flittigt brug af.

Brug for alsidig maskine

Virksomheden er etableret i 2007 og består i dag af cirka 60 medarbejdere plus 12-14 fast indlejede folk. Opgaverne består af nedrivning, jord-, beton- og kloakarbejde, tømreropgaver og anlægsarbejde. Der er blandt meget andet gravemaskiner i alle størrelser i virksomhedens maskinpark, men Manitou'en er den eneste teleskoplæsser.

- Vi har allerede en kranbil i vores maskinpark, men den har alt for travlt. Den nye Manitou er købt som et supplement til den eksisterede kranbil. Derudover havde vi ikke noget med en kurv på. Det havde vi tidligere lejet ind. Vi kunne godt have valgt at investere i endnu en kranbil, men med Manitou teleskoplæsseren har vi fået en mere alsidig maskine. Vi er involveret i mange fagområder, og det kræver en stor maskinpark. Det har vi også, men nu er den blevet mere alsidig, forklarer Palle Gade.

Ingen kritik

I skrivende stund er den beskæftiget på boligprojektet Magdalene Parken i Gl. Holte nord for København. Her er et opdragelseshjem fra 1907 ved at blive renoveret og bygget om. Samtidigt opføres nye bygninger på grunden, som i alt skal rumme 63 nye ejerlejligheder. Foruden de gamle hovedbygninger består projektet af syv nye rækkehuse, to portnerboliger og fire nye palæer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Teleskoplæsserens rækkevidde og løftehøjde stod sin prøve, da et stort bøgetræ på en opgave skulle fjernes.

Teleskoplæsseren har blandet andet pillet skorstenene ned på de gamle bygninger, løftet folk op til udtagningen af de gamle vinduer og løftet byggematerialer på plads i højden. Hver gang har den udført arbejdet uden modstand.

- Der er ikke noget negativt at sige om maskinen. Jeg har ikke hørt nogen kritik fra mine folk, og det plejer at være et godt tegn, siger Palle Gade.

MRT er en serie af roterende og firehjulstrukne teleskoplæssere med firehjulsstyring. Serien har været solgt i Danmark gennem flere år, og maskinerne har en løftehøjde, der spænder fra 14 til 32 meter.

Total Entreprenørens nye model har således en maksimal løftehøjde på knap 25 meter, og den har en løftekapacitet på fem tons. Motoren er en Stage 4 motor fra Mercedes.