Abonnementsartikel

Hvorvidt der bliver skiftet ud i toppen af nedriversektionen er stadig uvist.

Fire millioner kroner i bøde og 125.000 til den ledende medarbejder, som var ansvarlig i låneprissagen.

Det er og bliver resultatet i den seneste afgørelse i nedriver-kartel-sagen. Det fortæller medindehaver af Kingo Karlsen A/S Thomas Kingo, som har valgt at acceptere dommen fra byretten i Roskilde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er glad for, at sagen har nået sin afslutning. Selvom det var en hård dom, vælger vi at acceptere bøden og stå ved vores ansvar. Det har været både hårdt og uvant at være igennem en retssag, men nu lægger vi låneprissagen bag os og ser fremad på de mange gode projekter og initiativer, som vi arbejder på i Kingo, skriver han i en mail til Dagens Byggeri.

Jeg er glad for, at sagen har nået sin afslutning. Selvom det var en hård dom, vælger vi at acceptere bøden og stå ved vores ansvar.

Thomas Kingo

Kingo Karlsen A/S

Formandsposten

Thomas Kingo ønsker ikke at udtale sig i sin egenskab som formand for nedriversekstionen i Dansk Byggeri.

Det har tidligere været til debat, hvorvidt han kunne blive som formand, mens hans virksomhed var under anklage. Nu er dommen faldet, men det er stadig medlemmerne i sektionen, som afgør, om de har tillid til formanden. For selv om alle andre sektioner under brancheorganisationen har vedtægter, som tvinger en formand fra posten i tilfælde af anklage, er det ikke tilfældet hos nedriversektionen. Indtil videre er der ikke afklaring på, om der er plads til Thomas Kingo på formandsposten.

- Vi har lavet fire dumme fejl i de cirka 10.000 byggesager, som myndighederne undersøgte, men der har aldrig været tale om overlagte handlinger eller forsøg på at snyde nogen. Det har vi rettens ord for, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er i god dialog med Dansk Byggeri og har efter forskrifterne været igennem en selfcleaning-proces. Alle tiltag er allerede dokumenteret og sendt til Dansk Byggeri, lyder det i mail-svaret.

Ny code of cunduct

Dommen vælter ikke fundamentet under Kingo Karlsen A/S, bedyrer Thomas Kingo.

- Vi skal videre med dagligdagen og forretningen. Det er klart, at sagen har fyldt meget, men vi har jo ikke stået stille af den grund. Vi har åbnet kontor på Fyn, søsat nye bæredygtige tiltag og slået et slag cirkulær nedrivning med Kingo Recycling og vores nye forretningsben Kingo Unika, siger Thomas Kingo, som understreger, at man har iværksat tiltag, så man forhindrer en gentagelse af lånepris-/kartelsagen.

- Allerede inden låneprissagerne dukkede op, var vi i gang med at ændre vores interne procedurer og uddanne vores ledende medarbejdere. Siden har vi indført en ny code of conduct og uddannet samtlige medarbejdere, så vi sikrer, at der ikke dukker flere sager op i fremtiden.