Abonnementsartikel

Det svenske investeringsselskab Solix har erhvervet alle aktier i Terratech AB med datterselskaberne Steelwrist og SVAB Hydraulik.

Steelwrist er i dag en af verdens førende aktører på markedet for tiltrotatorer, hurtigskifte og arbejdsredskaber til gravemaskiner. SVAB Hydraulik er med helt fremme på verdensplan inden for deres felt, som er styresystemer til tiltrotator og arbejdsredskaber, også primært til gravemaskiner. De to selskaber hører under Terratech, som netop er blevet opkøbt.

Købet er en del af Solix strategi om at erhverve nordiske industrivirksomheder med en stærk produktportefølje og med betydeligt internationalt vækstpotentiale.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Terratech passerede en halv milliard i omsætning i 2018 og er i dag etableret med egne organisationer i 13 lande. Blandt virksomhedens hovedprodukter er tiltrotatorer og hurtigskifte, både hydrauliske og fuldautomatiske, som i dag er under stærk international vækst. Derudover har Terratech flere nye produkter som Tool Recognition, Tool Tip Control og Quantum Control System platformen, som sammen med tiltrotatorer og værktøjer skaber produktivitetsstigninger på gravemaskiner verden over.

Både Steelwrist og SVAB arbejder tæt sammen med flere gravemaskineproducenter, og fokusset på OEM-samarbejde vil forblive i fremtiden.

- Vi har et meget godt og fremadrettet samarbejde med vores OEM-kunder. Vores tiltrotatorer og hurtigskifte er i stigende grad monteret på gravemaskinen direkte fra vores kunders gravemaskinefabrik, og vi kan dermed støtte vores egne og vores OEM-kunders internationale ekspansion endnu hurtigere. Også produktudvikling sammen med vores vigtigste kunder vil fortsat være meget højt på dagsordenen, siger Stefan Stockhaus, CEO for Terratech og Steelwrist.