sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

Er du interesseret i bygge- og anlægssektoren, så er sikkerhed bestemt et begreb, som du er stødt på flere gange - og dette er med god grund.

Arbejdsmiljøet har en kæmpestor betydning på byggepladsen, særlig ved de større byggeprojekter, hvor der naturligvis er en række forpligtelser, der skal overholdes. Arbejdsulykker er nemlig desværre ikke et fremmedord, og derfor skal byggepladserne være sikre, så alle medarbejdere føler sig trygge og godt tilpas i deres daglige arbejde.

I denne artikel giver vi dig et indblik i forskellige faktorer, der er vigtige at være bevidst om, når det kommer til sikkerhed på byggepladsen.

Hav styr på det arbejdstøjet

Når medarbejderne i deres daglige arbejde befinder sig på byggepladsen, gælder der naturligvis en række forskellige bestemmelser. Yderligere er det væsentligt at have styr på sikkerhedsudstyret.

Det helt rigtige sikkerhedsudstyr og arbejdstøj er blandt andet med til at styrke trygheden på byggepladsen, når der skal arbejdes med skarpe værktøjer og håndteres store maskiner.

En af de førende virksomheder inden for workwear er den tyske virksomhed engelbert strauss.

De tilbyder nemlig et bredt sortiment af praktisk tilbehør, værktøjer, beskyttelsestøj og sko, samt andet arbejdstøj. Deres flerårige erfaring på markedet gør, at de har styr på, hvad der spiller en stor rolle for håndværkere og medarbejdere i byggebranchen.

Beskyttelsestøj som for eksempel de helt rigtige skærebukser og en sikker hjelm er uundværligt, når det kommer til sikkerhedsudstyret, og det er altså noget, som engelbert strauss har styr på. Ydermere er arbejdstøjet fra engelbert strauss sikkerhedsgodkendt, hvorfor det er et optimalt valg af brand til medarbejderne på byggepladsen. Det kan være naturligvis variere, hvilket sikkerhedsudstyr der er behov for, hvorfor det kan være en god idé at tjekke engelbert strauss' hjemmeside og brede sortiment ud. Hvis du arbejder i byggebranchen, og I overvejer at opgradere arbejdstøjet på byggepladsen, så er engebert strauss en virksomhed, som I bestemt bør kigge lidt nærmere på.

Regler inden for byggebranchen

I dag ses der en kæmpemæssig udvikling i maskinteknik, der skal bidrage til blandt andet at effektivere arbejdet på de forskellige byggepladser. I den forbindelse arbejdes der altså i udlandet på særlige teknikker, hvor føreren og selve maskinen befinder sig i hver sin arbejdsdel, som du kan læse mere om via linket.

Her er der dog en række sikkerhedsmæssige udfordringer, der skal tages hånd om, før teknikken bliver en realitet herhjemme i Danmark, hvorfor det rigtige sikkerhedsudstyr altså ikke mister sin relevans.

Der findes desuden en række forhold, der gør sig gældende, når det kommer til udførelsen af byggearbejde på de danske byggepladser. Mere specifikt eksisterer der altså en række bestemmelser, der fremgår tydeligt af bygningsreglementet, og disse er absolut væsentlige at forholde sig til, når du arbejder i byggebranchen.

Yderligere kan det også være relevant at have et godt indblik i de forskellige bestemmelser inden for sikkerhed på byggepladsen, selvom du blot har en interesse for byggebranchen.

Det kan ikke understreges, hvor vigtigt sikkerhed på en byggeplads er. Her gælder alt fra overholdelse af bygningsreglements bestemmelser til at have investeret i arbejdstøj, der er sikkerhedsgodkendt. Jo mere vi vægter sikkerheden på byggepladsen, jo større er chancen for, at vi undgår arbejdsulykker.

Vi håber derfor, at artiklen har givet inspiration til, hvordan sikkerheden på byggepladsen kan styrkes.