Abonnementsartikel

I Arkil arbejder Jesper Arkil og Jens Skjøt-Arkil for en afnotering på Børsen, men den går ikke igennem, før tilstrækkelig af nuværende aktionærer har udmeldt accept.

Rollen som relativt lille fisk i en stor dam passer ikke direktør Jesper Arkil og resten af ledelsen hos Arkil. Derfor meldte man for nylig ud med et ønske om at afnotere entreprenørvirksomheden fra Fondsbørsen, hvor man hører til blandt de mindre selskaber.

Årsagerne er mange. Men det drejer sig især om bureaukrati og omkostinger til administration af regler. Kravene til en mindre virksomhed på Børsen i forhold til complience og indberetninger er lige så strenge, som til C25-selskaberne. Og hos Arkil oplever direktionen ikke, at indsatsen og omkostningerne står mål med udbyttet ved at være noteret på Børsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi bruger en masse tid og energi på at håndtere børsregler, så selvfølgelig går der noget fokus fra den daglige drift. Med en afnotering får vi yderligere ressourcer til at sætte retningen for selskabet, siger han og understreger, at der indtil videre er tale om et ønske. Intet er sikkert.

Der kommer ikke et højere bud. Det kan jeg sige meget klart og tydeligt.

Direktør Jesper Arkil

Arkil A/S

Heller ikke selv om de to brødre sidder på alle A-aktierne i selskabet.

Deadline 27. maj

For om der kommer en afnotering eller ej, det afhænger af B-aktionærerne. Dem er der godt 1400 udover de to brødre, som også sidder på en sund portion af Arkils B-aktier. De 1400 har en opgave at løse, mener Jesper Arkil.

- Vi er lidt bekymrede for, om der kan være nogle aktionærer, som tænker, at afnoteringen sker af sig selv. Det gør den langt fra. Hvis de ønsker at udnytte tilbuddet, skal de aktivt give deres accept via banken. Står vi med tilsagn fra under 90 procent af aktierne 27. maj, kan vi blive nødt til at frafalde tilbuddet, siger direktøren, som har afgivet bud om at købe aktierne tilbage til kurs 1550. Det er knapt 40 procent mere end dagskursen på tilbudsdagen og 35 kroner mere end selskabets højeste kurs nogensinde. og Jesper Arkil afviser, at der er mere at hente for eventuelle aktionærer, som måtte sidde på aktierne i håb om en prisstigning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kommer ikke med et højere bud. Vi har netop anstrengt os for at give et så attraktivt bud som muligt fra starten af, lyder det fra direktøren.

Risiko på to sæt hænder

En eventuel afnotering vil dog få den betydning, at brødrene står med yderligere risiko ved at have deres investeringer samlet i Arkil. Men det er ikke en situation, som bekymrer Jesper Arkil.

- Vi er med den her virksomhed med hud og hår. Det bliver jeg ikke nervøs over - heller ikke selv om risikoen med afnoteringen bliver en anelse større. Samtidig øger vi også kontrollen med selskabet. Det er jeg helt tryg ved, for grundvilkårene er på mange måder de samme efter en afnotering, siger han og forklarer, at Arkils 41-årige børshistorie også ønskes afsluttet på baggrund af mindre behov for børsplatformen.

- På baggrund af virksomhedens historie og på den nuværende situation og strategi, står det klart, at vi ikke kommer til at anvende de muligheder, som Børsen tilbyder ved eksempelvis at finansiere fremtidig vækst ved at udstede nye aktier til handel, siger han og nævner samtidig, at det har været nødvendigt at involvere fremmed finansiering i tilbagekøbet.

- Lad mig sige: Vi havde ikke lige beløbet liggende i rede penge. Så selvfølgelig er vi nødt til at finde noget ekstern kapital, siger han.