Abonnementsartikel

Socialdemokratiet vil øge bødestraffen og udelukke ejere, som er involveret i social dumping.

Socialdemokratiet vil slå hårdere ned på virksomheder, der er fedtet ind i social dumping og benytter illegal arbejdskraft.

- Vi vil ikke acceptere, at mennesker kynisk udnyttes, og at helt almindelige danske lønmodtagerrettigheder trædes under fode.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan står der i det udlændingeudspil, Socialdemokratiet er kommet med fredag eftermiddag. Udspillet har fokus på en række områder, blandt andet social dumping og illegalt arbejdskraft.

Socialdemokratiet kommer i udspillet med syv konkrete forslag.

Fratagelse af retten til at drive virksomhed

Virksomhedsejere skal ved brug af illegal arbejdskraft kunne miste retten til at drive virksomhed.

Markant højere bøder

Bødestraffen for virksomhedsejere, der bruger illegal arbejdskraft, skal tredobles.

Styrket myndighedskontrol

Permanent bevilling på 250 mio. kr. årligt til indsatsen mod social dumping og illegal arbejdskraft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Krav om ID-kort på byggepladser

Der indføres et ID-kort for alle, der arbejder på en byggeplads. Skattemyndighederne skal have adgang til byggepladser på privat grund. Skatteministeriet skal igen have de samme muligheder som politiet og arbejdstilsynet for at undersøge mistænkelige forhold på udendørs byggepladser på privat grund.

Registrering af nyansatte og ansættelsesbevis på første arbejdsdag

For at lette myndighedernes kontrol i særligt udsatte brancher skal myndighederne kunne pålægge virksomheder at udstede ansættelsesbeviser fra første dag og udbetale løn elektronisk.

Kontantregistrering i digitale kasseapparater

For at sikre kontrolmuligheder og minimere muligheden for at aflønne med sorte penge udvides kravet om digitale kasseapparater, så det omfatter flere brancher.

Skærpede regler og øget kontrol på transportområdet

For at sikre ordnede forhold for udenlandske chauffører, der kører cabotage i Danmark, skal godsloven skærpes og udvides, så udenlandske vognmænd bliver omfattet af kravet om, at niveauet i gældende danske kollektive overenskomster skal følges.