Abonnementsartikel

Et overvejende flertal af B-aktionærerne var enige i at afnotere entreprenørkæmpen fra Børsen.

Scenariet, som de to brødre og ejere Jesper Arkil og Jens Skjøt-Arkil har drømt om, er nu et skridt nærmere realisering.

Nemlig at man afnoterer entreprenørselskabet fra Børsen, så det overgår til 100 procent familieeje. Afstemningen i ejerkredsen af B-aktionærer, som blev afsluttet mandag, viste sig at gå brødrenes vej. Og det er naturligvis en tilfreds direktør, Jesper Arkil, som kan se tilbage på et godt forløb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er glade for, at så mange aktionærer bakke op om vores tilbud. Det tyder på, at vi har ramt den rigtige pris, siger han til Dagens Byggeri.

J2A Holding ApS, som er det selskab, som fremover ejer Arkil, modtog gyldige accepter fra 97,48 procent af stemmerettighederne og 94,50 procent af aktiekapitalen i Arkil Holding A/S. Det er eksklusive Arkil Holding A/S' egne aktier.

Afviklingen af købstilbuddet vil blive igangsat hurtigst muligt. Gennemførelse og afvikling forventes at finde sted 3. juni.

Vækstmangel nationalt

Når Jesper Arkil og Jens Skjøt-Arkil fremover får fuld kontrol med selskabet, er håbet blandt andet, at der kommer mere gang i anlægsinvesteringerne i Danmark.

Det kan ses i det seneste kvartalsregnskab, som netop er offentliggjort. Her lyder meldingen fra Jesper Arkil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan fortsat konstatere mangel på udbud af større og længerevarende projekter på det hjemlige marked, hvilket i øjeblikket begrænser vækstmulighederne.

Det går dog fremad for koncernen. I 1. kvartal 2019 blev omsætningen 538,4 millioner kroner mod 499,4 millioner sidste år. Det primære driftsresultat (Ebit) er realiseret med et underskud på - 43,2 millioner mod - 64,4 millioner sidste år, og man fastholder forventningerne til 2019.

- 2019 har indtil videre været gunstig. Udbudsaktiviteten er lidt lavere end forventet og sidste år, og vi kan ved udgangen af 1. kvartal i Danmark nu notere os en ordrebeholdning, som er lavere end ved samme tidspunkt sidste år, og bestående af flere mindre og mellemstore opgaver med et kortere afløb. Situationen er dog mere stabil i udlandet, hvor ikke mindst anlægsaktiviteten i Tyskland og Irland stadig er høj, udtaler han i fondsbørsmeddelelsen.