Abonnementsartikel

Bladt Industries A/S har indgået kontrakt med Skanska Norge om at levere og installere brosektionerne af stål til Lepsøyabroen i Møre og Romsdal Fylkeskommune i Norge.

Lepsøyabroen skal forbinde den norske ø Lepsøya med fastlandet. Det bliver 800 meter lang og 4.000 ton tung højbro, og danske Bladt Industries kommer til at være en stor del af projektet. Broen vil bestå af syv sektioner som leveres med pram og monteres med en flydekran henover sensommeren 2020.

- Vi er stolte af, at Skanska Norge vælger Bladt som samarbejdspartner på dette vigtige infrastruktur projekt i Norge. For os er det endnu et synligt bevis på vores styrke i levering af broer - både som ren stålleverance og hovedentreprise. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejder med Skanska, Norge og det Norske Vegvesen, siger Kim Bringsjord, Senior Vice President, Infrastructure, Bladt Industries.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Montage næste sommer

Selve konstruktionsarbejdet er planlagt til at finde sted i løbet af efteråret, men allerede nu er et team af erfarne projektledere i fuld sving med detail planlægningen for alle de aktiviteter der skal ske forud for det fysiske arbejde på siten.

- Det hele går planmæssigt, og vi forventer at påbegynde selve montagearbejdet sommeren 2020, så vi sikrer en færdigleveret bro til tiden - igen, siger Senior Projektleder, Jens Præst Nielsen, Bladt Industries A/S.

Bladt Industries' opgave består af alt stålarbejde og installationen af broen, der kommer til at indgå i en betonkompositbro.

Højbroen er blot en del af et stort infrastrukturprojekt, som det Norske Vegvesen har igangsat i området. Det hele forventes færdigt i 2022.