Abonnementsartikel

Højhusene må ikke sprænges, da det er for farligt i det tætbefolkede område.

Den konkrete nedrivning af fem højhuse i Brøndby er et skridt nærmere, da et udkast til en VVM-tilladelse er blevet sendt i høring. Det skriver Brøndby Kommune i en pressemeddelelse.

Det seneste halve år har boligselskaberne i Brøndby Strand Parkerne undersøgt de gener, der vil opstå ved nedrivningen. I dialog med Brøndby Kommune har de tilpasset projektet, så generne bliver mindsket mest muligt. Højhusene skal ikke sprænges, da det er for risikabelt i det tæt beboede område. De pilles i stedet ned etage for etage oppefra.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Uanset hvordan vi vender og drejer det, vil nedrivningen af de fem højhuse i Brøndby Strand Parkerne påvirke miljøet. Et nedrivningsprojekt af denne størrelse i et tætbefolket område vil også altid påvirke naboerne. Men med dette udkast til VVM-tilladelse, vi nu har lavet sammen med boligselskaberne, har vi gjort os umage for, at der undervejs tages flest mulige hensyn til miljøet og naboerne, siger Kent Magelund, borgmester i Brøndby Kommune.

Selv om boligselskaberne har gjort meget for at mindske generne, kan nedrivningen ikke undgå at påvirke omgivelserne i Brøndby Strand Parkerne. Det vil støje, og det er nødvendigt at omlægge trafikken lokalt. For at mindske støjen, der vil være, har man blandt andet sat krav til, at arbejdstiderne ligger hverdage i dagtimerne.

Høringsperioden af udkast til VVM-tilladelse løber frem til og med den 1. september 2019. I forbindelse med høringen holder Brøndby Kommune borgermøde i Kulturhuset Brønden den 15. august 2019 kl. 17.00.

Uegnede til beboelse

Boligselskaberne har valgt at rive de fem østligste højhuse i Brøndby Strand Parkerne ned, da de er forurenet med PCB. Derfor er de uegnede til beboelse.

I forbindelse med nedrivningen bliver der etableret to byggepladser, som gør, at trafikken bliver lukket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selve nedrivningen starter med, at gulve, døre og sanitet med videre bliver fjernet. Herefter vil højhusene blive pillet fra hinanden etage for etage oppefra og ned. De enkelte elementer bliver løftet ned med kran, enten i store stykker eller efter nedklipning med små maskiner.

Boligselskaberne i Brøndby Strand forventer at gå i gang med nedrivning af de fem østlige højhuse i 2021.