Abonnementsartikel

De første 1000 tons klimavenlige armering er nu leveret til den gamle postgrund i København.

Mens klimabølgen raser, kan entreprenøren Aarsleff bryste sig af at spare miljøet for 2,925 tons CO2 på den gamle postgrund ved Bernstorffsgade i København.

På postgrunden, der har et samlet byggeareal på 113.000 kvadratmeter, skal der i alt bruges 7500 tons armering. Celsa Steel Service, er valgt som leverandør til armeringsprojektet. På enkelte dage, har der været planlagt kørsel af helt op til 400 tons armering til byggepladsen i det indre København.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Celsas produktion i Mo i Rana udleder kun 360 kilogram CO2 pr. ton stål, sammenlignet med LCA-byg's branchestandard på 750 kilogram, der generelt anvendes blandt danske rådgiverere.

Med en besparelse på 390 kg CO2 pr. tons, sparer Aarsleff derfor 52 procent CO2 på armeringsprojektet, set i forhold til, hvis man havde brugt anden europæisk armering.

- Vores stålværk i Mo i Rana håndterer 60 procent af Norges metalskrot og bruger CO2-neutral el fra vandkraft. Dermed reduceres armeringens CO2-aftryk markant, set i forhold til armeringsstål fra andre europæiske stålværker. På ordren til Postgrunden bliver det samlet set til en besparelse på mere end 2,9 tons. Ud af de 7500 tons, der skal leveres til projektet, har vi nu leveret de første 1000 tons, fortæller Mads Nielsen, key account manager, Celsa Steel Service Danmark.

Hos Aarsleff er miljø og klima et afgørende fokusområde. Her er man ikke i tvivl om, at klimavenlig armering er kommet for at blive. Entreprenøren har derfor indgået et strategisk samarbejde med Celsa Steel Service.

Byggeriet på Postgrunden udføres i totalentreprise. Aarsleff-koncernens selskab Wicotec Kirkebjerg udfører de tekniske installationer, Danica Pension er bygherre på projektet, Cowi er ingeniørrådgiver, mens Lundgaard & Tranberg Arkitekter er arkitektrådgiver.