Abonnementsartikel

De sidste to år har været sjove hos Holstebro-firmaet AL-vac, der har boostet bundlinjen. Nu bliver overskuddet delt med de ansatte, som kan se frem til en sjovere sommerferie.

Det har givet gevinst at flytte fra Lemvig til Holstebro og en lave gennemgribende omstilling af hele produktionsprocessen. Firmaet AL-vac, der producerer vakuumløftere til glæde for anlægsgartnere, entreprenører og andre faggrupper med tunge løft, kan for tredje regnskabsår i træk fremvise et pænt overskud efter skat. På to år har virksomheden faktisk femdoblet sit overskud efter skat.

Det kommer medarbejderne til at mærke på en særdeles kontant måde. De får alle 10 en bonus på 25.500 kroner for en god indsats.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nødvendig omstilling

- Da vi overtog virksomheden for seks år siden, stod det ret hurtigt klart, at vi måtte tage livtag med hele den proces, som vi producerede efter, siger administrende direktør i AL-vac Ole Mogensen og uddyber:

- Indtil da havde AL-vac stort set produceret alle komponenter til vores vakuum-baserede løftegrej på eget værksted. Det var dyrt, og kvaliteten var vanskelig at styre. Derfor lagde vi løbende processerne om, så de i stedet bliver produceret ude efter ganske nøje specifikationer. Det har klart øget dokumentationsgraden, og det giver os et ganske væsentligt løft i kvaliteten i slutproduktet.

Den nye struktur har givet flere og tungere kunder, blandt andet inden for vindmølleindustrien. Det betyder, at Al-vac har kunnet vælge enkelte produkter fra og i stedet byde ind på specialtilpassede opgaver.

Løfter bundlinjen

AL-vac producerer for tiden nærmest løbende løftebomme til vindmøllevinger på længder op til 81 meter. En af de helt store vindmølleproducenter har gjort særdeles gode erfaringer med netop denne løfter, hvilket har afkortet produktionstiden for den type vinger med hele syv timer.

- Det er opgaver som dem, vi har skudt os helt pænt ind på. Det er der ikke mange, der kan gøre efter, og det betyder da også, at møllevingeløfteren har været med til at løfte vores bundlinje ganske pænt, siger Ole Mogensen på godt vestjysk.