Abonnementsartikel

Transportminister Benny Engelbrecht sætter gang i et serviceeftersyn, som skal give et samlet opdateret overblik og en plan for de igangværende projekter.

De igangværende og kommende projekter på jernbanen er gensidigt afhængige. Det gælder blandt andet udrulningen af nye signaler og elektrificeringen af centrale dele af jernbanen. Derfor skal der lave et serviceeftersyn af rammerne for den danske togdrift, skriver Transportministeriet på sin hjemmeside.

Fordi den høje aktivitet påvirker betingelserne for at afvikle togtrafikken, er der behov for en tæt koordinering, så det frem mod 2030 lykkes at få gennemført de mange ændringer af infrastrukturen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Transportminister Benny Engelbrecht mener, at et serviceeftersyn vil være et godt redskab i den forbindelse.

Et serviceeftersyn vil give os et godt overblik, så vi ved, at der ligger en plan for, hvordan vi kommer i mål med de allerede igangsatte projekter og samtidig sikre trafikafviklingen

transportminister Benny Engelbrecht

- Der er mange vigtige projekter i gang på jernbanen. Og når tidligere erfaringer viser, at der løbende er behov for at samle trådene og derigennem sikre, at tidsplaner og økonomi er afstemt projekterne imellem, så synes jeg, at vi skal give jernbanen et samlet serviceeftersyn, udtaler ministeren og fortsætter:

- Et serviceeftersyn vil give os et godt overblik, så vi ved, at der ligger en plan for, hvordan vi kommer i mål med de allerede igangsatte projekter og samtidig sikre trafikafviklingen.

Se ministeren forklarer behovet for serviceeftersynet her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Omstillingen til fremtidens moderne jernbane vil ifølge ministeriet være i fokus. Serviceeftersynet skal derfor gentages med passende mellemrum i lyset af ny viden og nye beslutninger. Og så skal serviceeftersynet indeholde en samlet vurdering af den aktuelle situation på jernbanen, herunder hvilke særlige udfordringer, muligheder og indsatsområder, der er relevante at sætte fokus på i de kommende år.

Resultatet af serviceeftersynet foreligger januar 2020, oplyser transportministeriet.