Abonnementsartikel

Et canadisk-produceret køretøj blev fremvist på årets Have og Landskab. Håbet er, det vil indtage danske byggepladser.

Det er ikke mange steder i landet, det er så svært for ansatte i byggeriet at komme til og fra arbejdspladsen med jord og materialer, at man er nødt til at bede en Panther om hjælp.

Alligevel regner Morten Wold fra Wirtgen Gruppen med, at kunne afsætte det 17-ton tunge bæltekøretøj Panther T14R til entreprenører i Danmark. Ellers havde han ikke taget den med på årets Have og Landskabsmesse, som løb af stablen i sidste uge, lyder meldingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er et særligt stykke materiel. Men jeg tror, at dumperen kunne være praktisk i forbindelse med udførelse af kystsikring eller andre opgaver i svært fremkommelige områder, siger han, da Maskinteknik kigger forbi Wirtgens stand.

Kampvægten er ikke det eneste, der er særligt. En af de mere praktiske egenskaber ved dumperen er, at den er monteret på toppen af et chassis, som giver den mulighed for 360 graders rotation. Den kan altså vende - om ikke på en femøre - så på meget begrænset plads og køre tilbage i egne fodspor eventuelt stadig med førerpladsen fremad.

- Jeg tænker, at en storentreprenør eller maskinudlejere kunne have lyst til at kigge nærmere på dumperen. Måske der også er nogle maskinstationer, som kunne bruge trækkraften og en læssekapacitet på 13 ton, siger Morten Wold og understreger, at Panhter-programmet rummer maskiner i mange størrelser og dermed har en høj grad af fleksibilitet.

Panther T14R er produceret under navnet Prinoth, hvis produkter Wirtgen Denmark har forhandlet i mere end 20 år. Prinoth tilhører den verdensomspændende HTI Group.