Abonnementsartikel

Der er omsætningsfremgang hos Engcon, og det skyldes især øget efterspørgsel i Holland og Frankrig.

Det går godt, lyder det fra Engcon. Udstyrsproducenten har offentliggjort sit regnskab, som viser, at omsætningen for niende år i træk er vokset. I 2018 røg svenskerne pænt over milliardgrænsen - i svenske kroner.

Omsætningen på verdensplan ramte 1,2 milliarder svenske kroner, som svarer til omkring 830 millioner danske kroner. Hovedårsagerne er salgsfremgang i blandt andet Holland og Frankrig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet ender på 157 millioner svenske kroner, svarende til små 110 millioner danske.

Kendskabet øges

I Skandinavien er tiltrotatorer meget udbredt, men på verdensplan er det en anden sag. Engcon skønner, at der sidder en tiltrotator på cirka to procent af alle gravemaskiner i verden.

Interessen er dog stigende, ikke mindst hjulpet på vej af videoer på nettet, ligesom tilstedeværelsen på store messer som Bauma er med til at øge kendskabet. Undertegnet kan i hvert fald skrive under på, at der under store dele af gigantmessen i München stod en kødrand af mennesker foran især Engcons stand.

Ifølge Engcon, sidder de på 44 procent af det samlede tiltrotatormarked, som domineres af de tre svenske producenter - Engcon, Rototilt og Steelwrist.