Abonnementsartikel

AlsFynBroens komité er blevet udvidet med syv nye medlemmer. Der er tale om to tidligere topministre, tre folketingsmedlemmer, en forbundsformand og en DI-direktør.

Én af dem er Bendt Bendtsen, mangeårig formand for De Konservative, vicestatsminister samt tidligere økonomi- og erhvervsminister. En anden tidligere minister, Ellen Trane Nørby (V), indtræder også i komitéen. Hun er tidligere sundhedsminister og er valgt til Folketinget i Sønderborg-kredsen.

Samtidig tiltræder Michael Svane, direktør for DI Transport, og Claus Jensen, forbundsformand i Dansk Metal, også komitéen. Det samme gør to øvrige MF'ere: Rasmus Helveg Petersen fra Radikale Venstre og Det Konservative Folkepartis transportordfører, Niels Flemming Hansen. De er valgt i henholdsvis Fyns og Sydjyllands Storkreds. Derudover bliver Jesper Arkil, direktør i entreprenørkoncernen Arkil, også medlem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bestyrelsesformand i Danfoss, Jørgen M. Clausen, er formand for AlsFynBroens styregruppe og komité, og han glæder sig over de nye medlemmer:

- Denne oprustning af vores komité viser klart og tydeligt, at AlsFynBroen nu er en del af infrastrukturprojekternes Superliga. En fast forbindelse vil dokumenterbart være en god samfundsinvestering både lokalt og nationalt, og projektet nyder stor opbakning fra erhvervsliv og Christiansborg. Derfor forventer vi også, at en forundersøgelse bliver udkommet af de infrastrukturforhandlinger, som snart skal til at begynde, siger Jørgen M. Clausen og henviser til, at S, V, DF, K og R alle har udtalt, at de ønsker en statslig forundersøgelse af AlsFynBroen.

En forbindelse over det Sydfynske Øhav skønnes at koste 20 milliarder kroner.