Abonnementsartikel

Politiet havde øget fokus på fart i uge 40, og resultatet ved vejarbejder er kedelig læsning.

Man ser den ene kampagne efter den anden, som skal få bilisterne til at træde mindre hårdt på speederen. Kampagner målrettet farten ved vejarbejder er ingen undtagelse.

I sidste uge så man en ny kampagne, som ikke kun handlede om fart, men også om opmærksomheden hos bilisterne, når de passerer et vejarbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kampagnen blev skudt i gang samtidigt med, at politiet havde ekstra fokus på fartsynderne. Tusindvis af bilister gik i fartfælderne.

- Flere end 10.000 sigtelser for at overskride hastighedsbegrænsningerne på en uge er rigtig mange. Når man tager et aktivt valg om at køre for hurtigt, tager man ligeledes et aktivt valg om at udsætte sig selv og andre for fare. Farten dræber, og farten er et problem for trafiksikkerheden, siger Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiet Nationale Færdselscenter.

En stor del af de 10.000 målte fartoverskridelser er sket i forbindelse med skiltede hastighedsnedsættelser. Opgørelsen fra politiet viser, at knap 4000 bilister overskred den skiltede hastighed på vejene, blandt andet hvor hastigheden var nedsat på grund af vejarbejder.